Το Ιράν εκτόξευσε στο διάστημα πίθηκο - iefimerida.gr

Το Ιράν εκτόξευσε στο διάστημα πίθηκο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πίθηκο εκτόξευσε στο διάστημα το Ιράν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Ιράν TV. Οι πληροφορίες είναι ελάχιστες και το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι η διαστημική κάψουλα «Pishgam» (πρωτοπόρος) έφτασε σε ύψος 120 χιλιομέτρων και επέστρεψε ενώ είναι καλά στην υγεία του ο πίθηκος.

Οι Ιρανοί επιστήμονες προτίθενται να μελετήσουν στον πίθηκο τις αντιδράσεις του οργανισμού σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Στο παρελθόν η Τεχεράνη έχει αποστείλει στο διάστημα ζωντανούς οργανισμούς: σκουλήκια, μια χελώνα και έναν ποντικό. Η απόπειρα, όμως, που είχε γίνει τον Οκτώβριο 2011, να αποσταλεί στο διάστημα ένας πίθηκος ήταν ανεπιτυχής.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχοι του διαστημικού προγράμματος του Ιράν δηλώνουν ότι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή προγραμματίζεται για το 2020.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διάστημα Ιράν πίθηκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ