ΣΥΡΙΖΑ: Και ο Στουρνάρας συμφωνεί με την πρόταση Κουράκη για τον μισθό των ιερέων - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Και ο Στουρνάρας συμφωνεί με την πρόταση Κουράκη για τον μισθό των ιερέων

ΣΥΡΙΖΑ: Και ο Στουρνάρας έλεγε την πρόταση Κουράκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντεπίθεση πέρασε o ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία κόντρα που έχει ξεσπάσει με την Νέα Δημοκρατία για τις δηλώσεις του Τάσου Κουράκη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για «αγωνιώδη εμμονή της ΝΔ να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνοντας ότι η πρόταση του κ. Κουράκη έχει υιοθετηθεί στο παρελθόν από πολλά στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του κ. Κουράκη αποτελούν προσωπική του άποψη, εμμένοντας ωστόσο στην πάγια θέση του κόμματος για διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους και κάνει λόγο για «βρώμικους σχεδιασμούς της ΝΔ, η οποία δε διστάζει να εμπλέξει ακόμα και την Εκκλησία».

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του κ. Κουράκη

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η αγωνιώδης εμμονή της ΝΔ να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχει όρια, ούτε ακόμα κι αν αυτό αφορά στην Εκκλησία. Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας διαλόγου και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών.

Η προσωπική πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσου Κουράκη στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» δεν είναι καινοφανής. Στο παρελθόν έχει υιοθετηθεί τόσο από τον ΥΠ.ΟΙΚ κ.Στουρνάρα, όσο και από άλλα στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτή η πρόταση χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως μέρος της γνωστής στρατηγικής επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στα στελέχη του και αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα πραγματικά επίδικα της συγκυρίας. Είναι φανερό ότι η ΝΔ δεν διστάζει να εμπλέξει στους βρώμικους σχεδιασμούς της ακόμα και την Εκκλησία, να την εντάξει και αυτήν σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στοχοποίησης της αριστεράς, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ