Δημητριάδης: Ζούμε μια ιστορική αποτυχία, το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο - iefimerida.gr

Δημητριάδης: Ζούμε μια ιστορική αποτυχία, το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το Παρίσι όπου ανεβαίνει παράσταση βασισμένη σε κείμενα του, ο κορυφαίος έλληνας συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης μιλάει για τη δεινή θέση της Ελλάδας και τη σχέση του Έλληνα με την αυτογνωσία.

Στο θέατρο Ναντέρ Αμαντιέ ανεβαίνει αυτή την εποχή η παράσταση «Pays natal» του Δημήτρη Δημητριάδη, ο οποίος μίλησε εκτενώς στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για όσα ζει η πατρίδα του, η Ελλάδα αυτή την εποχή. «Η Ελλάδα πρέπει να μπει σε νέο ιστορικό κύκλο. Δεν ξέρω πώς, δεν έχω συνταγή, αλλά πιστεύω πως πρέπει να αναλογιστούμε πάνω σε όσα αποτύχαμε ως τώρα όχι μόνο σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Ακόμη και το ζήτημα της δημοκρατίας.... Ζούμε σε μια ιστορική αποτυχία, το πολιτικό μας σύστημα είναι σάπιο».

Ο συγγραφέας του Πεθαίνω σαν Χώρα που απολαύσαμε σαν παράσταση σκηνοθετημένη και από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό (φωτογραφία από την παράσταση), προσθέτει ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν ούτε να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη. «Ζούμε σε μια ψηφιακή, παγκοσμιοποιημένη εποχή, πρέπει να βρούμε έναν καινούργιο τρόπο συνύπαρξης με τον υπόλοιπο κόσμο» αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ