Brookings: Πώς είδαμε τον Τσίπρα, τι μας είπε στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Brookings: Πώς είδαμε τον Τσίπρα, τι μας είπε στις ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απολογισμό της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής του διάσημου Ινστιτούτου Brookings Μπιλ Ανθόλις, επιφυλάσσοντας σκληρή κριτική αλλά και καλά λόγια.

Ο Μπιλ Ανθόλις γράφει ότι πολλοί στις ΗΠΑ ένιωθαν νευρικότητα για την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στην αμερικανική πρωτεύουσα επειδή η τοποθέτησή του στο πολιτικό φάσμα είναι πιο αριστερά από τους σοσιαλιστές (λέξεις που προκαλούν τρόμο στις ΗΠΑ).

«Σε μια χώρα όπου οι αριστεριστές ιστορικά ήταν εμπρηστικοί, επιρρεπείς στη βία και επιθετικά αντιαμερικανοί, ο Τσίπρας εμφανίστηκε ήπιος, ευγενής, πραγματιστής και πρόθυμος να ακούσει προτάσεις, ακόμη και κριτική» σημειώνει ο Ανθόλις στο μπλογκ του.

Σύμφωνα με τα Νέα ο Ανθόλις κριτικάρει ωστόσο τον Αλέξη Τσίπρα γιατί «δεν μπόρεσε να πείσει ότι έχει ένα θετικό όραμα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Απέφυγε να μπει σε μια ουσιαστική συζήτηση για το τι θα έκανε την ελληνική οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική» αναφέρει.

Περιμένει, πάντως, να δει ποιά θα είναι η στάση του ΣΡΥΙΖΑ τους επόμενους μήνες και πολύ περισσότερο αν γίνει κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ