Απεργιακό μπαράζ στις συγκοινωνίες -Προ των πυλών νέα επίταξη - iefimerida.gr

Απεργιακό μπαράζ στις συγκοινωνίες -Προ των πυλών νέα επίταξη

Απεργιακό μπαράζ στις συγκοινωνίες -Προ των πυλών η επίταξη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις συγκοινωνίες, αφού την ώρα που Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικός ξεκίνησαν τα δρομολόγια, λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακός και ΟΣΕ τράβηξαν χειρόφρενο .

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες αφήνοντας ξανά την πρωτεύουσα με ένα σημαντικό κενό στις μεταφοράς και προκαλώντας σημαντικό πρόβλημα στις μετακινήσεις των πολιτών. Ωστόσο σήμερα το πρωί εκπρόσωποι των απεργών μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 υποστήριξαν πως αν η κυβέρνηση τους καλέσει σε διάλογο, τότε θα σταματήσουν αμέσως την απεργία.

Υπενθυμίζεται πως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία, ωστόσο οι απεργοί δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν βήμα πίσω, το ίδιο όμως και η κυβέρνηση, η οποία είναι θα δώσει στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν βγάλουν τα λεωφορεία στο δρόμο, τότε θα δώσει εντολή για πολιτική επιστράτευση.

Συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει ένα ακόμα τελεσίγραφο, αυτή τη φορά στους απεργούς των λεωφορείων και τρόλεϊ, δίνοντας μία τελευταία ευκαιρία στους απεργούς.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στις Οδικές Συγκοινωνίες και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα προσφύγουν ξανά στη Δικαιοσύνη, ενώ η Διοίκηση της ΟΣΥ απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους ξεκαθαρίζοντας πως δεν στο τραπέζι των συζητήσεων δεν θα μπει το ενιαίο μισθολόγιο.

Και η ΓΕΝΟΠ στις κινητοποιήσεις -Απεργία και στη ΔΕΗ

Στις 31 Ιανουαρίου στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αφού αποφασίστηκε από το ΔΣ, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ να συμπαρασταθούν στους απεργούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αντιδρώντας όπως αναφέρουν οι ίδιοι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Παράλληλα ο Νίκος Φωτόπουλος άφησε αιχμές κατά της στάσης που έχει κρατήσει η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ για το θέμα, κατηγορώντας την ότι «τέσσερις ημέρες μετά την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό δεν έχει πάρει καμία ουσιαστική απόφαση αντίδρασης απέναντι σ' αυτή την αντισυνταγματική απόφαση που καταργεί τους συνδικαλιστικούς αγώνες».

48ωρη απεργία από την ΠΝΟ -Δένουν τα πλοία στα λιμάνια

Και οι ναυτεργάτες όμως από την πλευρά τους έχουν κηρύξει 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Οι κινητοποιήσεις της ΠΝΟ θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί.

Η ΠΝΟ αντιδρά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, με το οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών. Συγκεκριμένα οι ναυτεργάτες αναφέρουν πως με τις νέες τροποποιήσεις του πολυνομοσχεδίου θα μειωθεί από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και την 31η Μαρτίου η οργανική σύνθεση του ξενοδοχειακού και βοηθητικού προσωπικού των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων, που εκτελούν δρομολόγια συνολικής απόστασης από το λιμάνι αφετηρίας μέχρι το λιμάνι προορισμού, 30 ναυτικών μιλίων.

Επίσης, ο πλοιοκτήτης μπορεί κατά τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου να αντικαταστήσει το πλοίο με άλλο, ιδίου είδους, ανάλογης ή μικρότερης μεταφορικής ικανότητας και να δρομολογήσει ένα επιπλέον κατά τη θερινή περίοδο.

Σύμφωνα με στελέχη της ΠΝΟ, αν ο πλοιοκτήτης αλλάξει ένα μεγάλο πλοίο με ένα μικρότερο, αυτό σημαίνει άμεσα και μείωση της δύναμης του αριθμού των ναυτικών πάνω σε αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ