Θύελλα αντιδράσεων στις δηλώσεις Κουράκη για τον «χριστιανικό φόρο» - iefimerida.gr

Θύελλα αντιδράσεων στις δηλώσεις Κουράκη για τον «χριστιανικό φόρο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοινώσεις με τις οποίες σχολιάζουν αρνητικά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι εξέδωσαν Νέα Δημοκρατία και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει πως προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό, καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό, ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, προφανώς για το σύνολο του πληθυσμού, μια που οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη χώρα μας ξεπερνούν το 90%».

«Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το ύψος του ειδικού φόρου και τον τρόπο καταβολής του» σχολιάζει η ΝΔ που υπογραμμίζει πως η «φορολόγηση των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους, θέση που θυμίζει τα πιο σκληρά χρόνια των απολυταρχικών, σταλινικών καθεστώτων, όπου διώκονταν οι πιστοί, ή την Τουρκοκρατία, όπου και διώκονταν αλλά και φορολογούνταν κατ' αποκλειστικότητα μόνον οι Χριστιανοί».

Παράλληλα, η ΝΔ σημειώνει πως η πρόταση του κ. Κουράκη κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος, αφού διαχωρίζει τους Έλληνες ανάλογα με την πίστη τους και «ανατρέπει την απόλυτη θέση του κόμματός του κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αφού το θρήσκευμα θα είναι προσδιοριστικό χαρακτηριστικό για την φορολόγηση των πολιτών».

«Περιμένουμε άμεσα από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το βασικότερο: Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον «ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ», τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας;» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Στις δηλώσεις του Τάσου Κουράκη αντέδρασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, «καταδικάζοντας την αλλόκοτη στάση που δηλοί ασέβεια και παντελή έλλειψη κατανόησης του άρρηκτου δεσμού Ελληνισμού και Ορθοδοξίας και στηρίζουμε την Εκκλησία μας τόσο ισχυρά, όσο και εκείνη στηρίζει σήμερα την Κοινωνία μας».

Αντίδραση από Κουράκη

Διευκρινίσεις για την άποψη που διατύπωσε σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παράλληλα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματός του και για υποκρισία.

Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε σε ισχύοντα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τη Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία και υπογράμμισε ότι στην ίδια ομιλία του έκανε λόγο για εξαντλητικό διάλογο με την εκκλησία. Τόνισε, παράλληλα, ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράστηκε από τον ίδιο και τον γραμματέα του κόμματος είναι ότι σε κάθε περίπτωση, το κόμμα του εγγυάται τη μισθοδοσία του κλήρου, ανεξάρτητα από τη λύση που θα επιλεγεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ