Τόμσεν: Εαν κάνατε ότι είχαμε συμφωνήσει στην αρχή δεν θα κόβαμε τους μισθούς - iefimerida.gr

Τόμσεν: Εαν κάνατε ότι είχαμε συμφωνήσει στην αρχή δεν θα κόβαμε τους μισθούς

Τόμσεν: Εαν κάνατε ότι είχαμε συμφωνήσει στην αρχή δεν θα κόβαμε τους μισθούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμυντικός για τις κατηγορίες σε βάρος της Τρόικα, ανήσυχος για τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα, αλλά και με αυτοκριτικές διαθέσεις εμφανίζεται ο επικεφαλής της Τρόικα στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν.

Ο κ. Τόμσεν, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ποτέ δεν θα μάθουμε τι θα μπορούσε να είχε καταφέρει η Ελλάδα αν είχε εφαρμόσει το αρχικό πρόγραμμα όπως συμφωνήθηκε. Για παράδειγμα, πόσες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα είχαν αποφευχθεί αν είχαν βελτιωθεί οι εισπράξεις φόρων όπως είχε σχεδιασθεί και πόσο χαμηλότερη θα ήταν η ανεργία αν είχαν εφαρμοστεί οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της παραγωγικότητας.»

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί αυτή τη φορά θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και δεν θα διαψευσθούν όπως σε προηγούμενες περιπτώσεις,ο κ. Τόμσεν απαντά: Ούτε η κυβέρνηση ούτε η Τρόικα δεν μπορούν πάντα να κάνουν σωστές προβλέψεις για τα πάντα. Η κυβέρνηση και εμείς πρέπει να παρακολουθούμε από κοντά το πρόγραμμα και να ανταποκρινόμαστε ανάλογα με τις ανάγκες».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα σημειώνει: «Παρακολουθούμε με ανησυχία τα πρόσφατα περιστατικά κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ