Η δόση μαμούθ έφερε πολιτική ανατροπή - Μπροστά η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr

Η δόση μαμούθ έφερε πολιτική ανατροπή - Μπροστά η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα 50 δισ. της δόσης μαμούθ και η αίσθηση που έχουν οι πολίτες ότι η χώρα έκανε ένα βήμα πίσω από το χείλος της καταστροφής ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό και φέρνουν την Νέα Δημοκρατία να παίρνει «κεφάλι» από το ΣΥΡΙΖΑ και να προηγείται σε 4 δημοσκοπήσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, για το Βήμα της Κυριακής, παρουσιάζεται προβάδισμα 1,7% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου είναι: ΝΔ 22,9%, ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, Χρυσή Αυγή 10,5%, ΠΑΣΟΚ 7,2%, ΚΚΕ 5,5%, ΔΗΜΑΡ 4,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα έχουν συνολικό ποσοστό 6,4%.

Η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στο 42% και στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται από τον Αλέξη Τσίπρα κατά 17,7% (46,9% ο κ.Σαμαράς και 29,2% ο κ.Τσίπρας).
Στο ερώτημα αν η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση είναι αυτή που έχει ανάγκη η χώρα τώρα, το 52,5% απαντά αρνητικά και το 45,5% θετικά, ωστόσο, η πλειοψηφία (44,2%) θεωρεί ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του κ.Σαμαρά είναι καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της δεκαετίας, σε σχέση με μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που την επιλέγει το 33,1%.

Σε δημοσκόπηση της ΜRΒ, που δημοσιεύει η Real News, η ΝΔ προηγείται με μια μονάδα συγκεντρώνοντας το 23,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,9%, η ΔΗΜΑΡ 4,4% και το ΚΚΕ 4,3%.

Σε δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ που δημοσιεύει το "Πρώτο Θέμα", η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,9% έναντι 23,4 του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 8,6%, οι ΑΝΕΛ 6,6%, το ΚΚΕ 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 4,8%.

Παράλληλα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με την ΜRΒ, με ποσοστό 44% των ερωτηθέντων και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ το 27,5% δεν επιλέγει κανέναν από τους δύο.

Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει και τις θετικότερες γνώμες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο Φώτης Κουβέλης, ο Πάνος Καμμένος, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Δημοσκόπηση της Rass για την εφημερίδα Παραπολιτικά εμφανίζει μπροστά με 0,4% τη ΝΔ . Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 25,5% , ο ΣΥΡΙΖΑ 25,1% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,8%, το ΠΑΣΟΚ ΜΕ 5,3% , η ΔΗΜΑΡ με 5,2 %, το ΚΚΕ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ