Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς - iefimerida.gr

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφορ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην απόφαση να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και τρένα του ΟΣΕ, κατέληξαν σήμερα οι εργαζόμενοι όλων των σωματείων των μέσων μαζικής μεταφοράς

Μετά από πολύωρη σύσκεψη, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, ενώ τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργούν έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, ενώ μέχρι τότε δε θα πραγματοποιείται και η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο».

Παράλληλα μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ θα λειτουργούν κανονικά ενώ οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς διεκδικούν την άρση της επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς και ζητούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες θα αναγνωρίζουν τις εργασιακές τους ιδιαιτερότητες και όχι εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ , ο πρόεδρος του σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ - ΟΣΥ Απ. Ραυτόπουλος «πρέπει άμεσα, σήμερα να ξεκινήσει ένας πραγματικός και ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση χωρίς προαπαιτούμενα, για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η τυφλή σύγκρουση δεν οδηγεί πουθενά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ