Box Office: Hangover ζαλίζει ταμεία - iefimerida.gr

Box Office: Hangover ζαλίζει ταμεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To πέμπτη καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς πέτυχε το The Hangover Part II, δίχως όμως τα νούμερά του να βοηθούν ιδιαίτερα τα ταμεία να θυμίσουν τον περσινό καλό εαυτό τους, ενώ χειρότερα κάνει τα πράγματα η αφλογιστία του Kung Fu Panda 2, με άνοιγμα τουλάχιστον απογοητευτικό.

Το πέμπτο καλύτερο άνοιγμα της χρονιάς πέτυχε το The Hangover Part II, που ανοίγοντας πιο επιθετικά απ' την πρώτη ταινία, μάζεψε παρεόνι 77 χιλ θεατών (έναντι 58,3 χιλ) σε 115 οθόνες (έναντι 69). Το άνοιγμα έδωσε στη Village τρίτη παρουσία στην δεκάδα των κορυφαίων τετραημέρων, ακριβώς πάνω απ' τα 59 χιλ που είχε μαζέψει το ελληνικό παρεόνι του Μια Φορά κι Ένα... Μωρό και λίγο πιο πάνω απ' το Hereafter, όμως αυτή είναι η μόνη νίκη από έναν τίτλο που θα περίμενες να ξεκινήσει με πολύ μεγαλύτερη φόρα, και να έρθει τουλάχιστον πιο κοντά στο κατοστάρικο, αν όχι να το ξεπεράσει. Αφλογιστία ενδεικτική των γενικότερων επιδόσεων της χρονιάς, δεδομένου ότι πέρσι τέτοια εποχή είχαμε ήδη 7 ταινίες με άνοιγμα άνω των 100 χιλ, και φέτος έχουμε μονάχα τους τέταρτους Πειρατές της Καραϊβικής.

Αν σου φαίνεται όμως αυτό απογοητευτικό, που να δεις το αναιμικό ξεκίνημα του Kung Fu Panda 2. Ανοίγοντας απέναντι στον χειρότερο αντίπαλο που θα μπορούσε να διαλέξει μάλλον, ο χρωματιστός δρακοπολεμιστής που μάζεψε τα αστεράκια των Μαζών και δέσμευσε 117 αίθουσες για να απλώσει τα ακροβατικά του (και σε 3D στις περισσότερες των περιπτώσεων), έλαχε απελπιστικού καλωσορίσματος από μόλις 27 χιλ θεατές. Την επίδοση, που δεν απέχει πολύ απ' την αντίστοιχη αμερικάνικη, μπορείς να την σημειώσεις ως άλλη μία απ' τις αστοχίες της UIP, με την ταινία να παρκάρει ακριβώς ανάμεσα στα 30,8 χιλ του True Grit (από 50 αίθουσες όλες κι όλες) και τα 26 χιλ του The Adjustment Bureau (από 46 οθόνες). Το αξιαγάπητο πάντα πάντως πέτυχε το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα animated ταινίας, με λιγότερα απ' τα μισά του ανοίγματος του Tangled (77,4 χιλ σε 90 αίθουσες το Γενάρη), και σχεδόν τα ίδια με το Rio (22,4 χιλ σε 101 οθόνες τον Απρίλη).

Απ' τους ελάχιστους παλιότερους τίτλους που βρήκαν αίθουσες να κρατηθούν την εβδομάδα που πέρασε, οι Πειρατές της Καραϊβικής σημείωσαν άγριο ξεφούσκωμα με 59% πτώση και 26 χιλ εισιτήρια το τετραήμερο, αρκετά όμως για να ανεβάσουν το σύνολό τους στα 330,4 χιλ εισιτήρια, φτάνοντας σε δυσθεωρητα μεγέθη την απόστασή τους απ' τα 266,9 χιλ εισιτήρια της δεύτερης εισπρακτικότερης ταινίας για φέτος, πάλι με τον Johnny Depp στα credits, ως The Tourist. Το The Tree of Life με 47% πτώση στο τετραήμερο (6,2 χιλ) συμπλήρωσε δεκαήμερο προβολών αποκλειστικά στην Αθήνα διπλασιάζοντας το άνοιγμά του για να φτάσει τα 23,4 χιλ στο σύνολο από 20 οθόνες, το Fast Five έκλεισε μήνα φτάνοντας τα 216,7 χιλ στο σύνολο κι ετοιμάζεται να κλέψει την θέση της τέταρτης εισπρακτικότερης ταινίας της χρονιάς απ' το The King's Speech, ενώ το Insidious στην τρίτη βδομάδα του έφτασε τα 35 χιλ εισιτήρια στο σύνολο, αποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει ούτε το Scream 4 που είχε ήδη περάσει τις 56 χιλ στο ίδιο διάστημα, ούτε βέβαια το The Rite που είχε φτάσει τις 125 χιλ. Επανάληψη του ίδιου σκηνικού αναμένεται την ερχόμενη βδομάδα, με το The X-Men: First Class να ετοιμάζεται να κοντραριστεί με το The Hangover Part II για την κορυφή του τετραημέρου και το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στο αν το Kung Fu Panda 2 θα καταφέρει να βρει πατήματα, ή θα το ξεπεράσουν οι Πειρατές.

Πηγή: Movies for the Masses

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ