Ισόβια σε ληστές με καλάσνικοφ και μεγαλεμπόρους ναρκωτικών - iefimerida.gr

Ισόβια σε ληστές με καλάσνικοφ και μεγαλεμπόρους ναρκωτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ισόβια κάθειρξη θα τιμωρούνται οι δράστες ληστειών που φέρουν βαρύ οπλισμό, όπως καλάσνικοφ και πυροβόλα όπλα ενώ με την ίδια ποινή θα αντιμετωπίζουν και οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης με αυστηρές ποινές θα τιμωρούνται και εκείνοι που κατέχουν ή φέρουν παράνομα πολεμικά τυφέκια, πολυβόλα, χειροβομβίδες και άλλο οπλισμό.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο κώδικα, εξορθολογίζεται η ποινική μεταχείριση των κατηγορούμενων, δίνεται έμφαση στη θεραπευτική αντιμετώπιση των τοξικομανών και όχι στην ποινική καταστολή, ενώ, για τους κατ' επάγγελμα εμπόρους ναρκωτικών ουσιών με προσδοκώμενο όφελος πάνω από 75.000 ευρώ οι ποινικές κυρώσεις θα είναι αυστηρότερες, αφού, δεν θα αναγνωρίζονται δυνατότητες ηπιότερης μεταχείρισης λόγω τοξικομανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ