Σταϊκούρας: Ταχύτερα η επιστροφή ΦΠΑ στους συνεπείς επιχειρηματίες - iefimerida.gr

Σταϊκούρας: Ταχύτερα η επιστροφή ΦΠΑ στους συνεπείς επιχειρηματίες

Σταϊκούρας: Ταχύτερα η επιστροφή ΦΠΑ στους συνεπείς επιχειρηματίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο ελέγχου και επιστροφών του ΦΠΑ, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Οπως εξήγησε, βασικός στόχος είναι να πιστώνεται γρηγορότερα ο ΦΠΑ στους συνεπείς επιχειρηματίες.

Ο κ. Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης «Προκλήσεις για την οικονομία και την ανάπτυξη το 2013» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη τόνισε, πως εκτός από το να επιστρέφεται γρήγορα ο ΦΠΑ στους συνεπείς επιχειρηματίες, στόχος είναι, παράλληλα, να ελέγχονται από τις φορολογικές αρχές, όσοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ότι μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης παραμένει και η αλλαγή φορολόγησης στο χώρο της εστίασης, με μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, χωρίς όμως να προσδιορίσει χρονικά πότε θα αποφασιστεί.

Παράλληλα, παραδέχθηκε, ότι με τη διατήρηση του ΦΠΑ στο 23% «δεν είχαμε τα αναμενόμενα έσοδα, υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι ενισχύθηκε η φοροδιαφυγή, ενώ έκλεισαν και επιχειρήσεις».

Εκανε επίσης γνωστό ότι υπέγραψε τις αποφάσεις για επιστροφές ΦΠΑ, άνω των 300.000 ευρώ, σε δικαιούχους, ενώ για ποσά μικρότερα των 300.000 ευρώ, είπε ότι η διαδικασία ελέγχων θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες από τις ΔΟΥ της χώρας.

Υπεραμύνθηκε του μέτρου εξίσωσης του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο

Αντίθετα, ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας σε ερωτήματα βιομηχάνων, υπεραμύνθηκε του μέτρου για την εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, επαναλαμβάνοντας ότι η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης όχι μόνον δεν μείωσε τα δημόσια έσοδα αλλά καταγράφηκε και αύξηση, κατά 20%, το πρώτο εικοσαήμερο του Ιανουαρίου, έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα.

Στην ομιλία του, τόνισε ότι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2013 είναι, μεταξύ άλλων, η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, η επιτάχυνση της απορρόφησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και η αποτελεσματική αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, η επανέναρξη των μεγάλων δημοσίων έργων, κυρίως στους 4 οδικούς άξονες της χώρας, η πιο ορθολογική αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ