Στη Βουλή το νομοσχέδιο που επιβάλει ισόβια κάθειρξη για χρήση καλάσνικοφ - iefimerida.gr

Στη Βουλή το νομοσχέδιο που επιβάλει ισόβια κάθειρξη για χρήση καλάσνικοφ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο που επιβάλει ισόβια κάθειρξη για χρήση καλάσνικοφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντός του κώδικα περί ναρκωτικών βρίσκονται οι νέες ρυθμίσεις για την οπλοκατοχή και οπλοχρησία με ποινή ισοβίων σε όσους χρησιμοποιούν καλάσνικοφ, αλλά και αυστηρότερες ποινές σε όσους κατέχουν παράνομα όπλα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο προβλέπεται επιβολή ποινών ισόβιας κάθειρξης σε δράστες ληστειών που φέρουν βαρύ οπλισμό όπως καλάσνικοφ, πυροβόλα όπλα κλπ, αλλά προβλέπει και φυλάκιση για εκείνους που κατέχουν ή φέρουν παράνομα πολεμικά τυφέκια, πολυβόλα, χειροβομβίδες και άλλα όπλα.

Οσον αφορά τις διατάξεις για τα ναρκωτικά, σύμφωνα με το νέο κώδικα, η ποινική μεταχείριση δίνει έμφαση στην θεραπευτική αντιμετώπιση των τοξικομανών φυλακισμένων, ενώ οι ποινικές κυρώσεις για τους εμπόρους ναρκωτικών ουσιών με όφελος πάνω από 75.000 ευρώ θα είναι αυστηρότερες και δεν θα αναγνωρίζονται δυνατότητες ηπιότερης μεταχείρισης λόγω τοξικομανίας.

Επίσης, αυστηροποιούνται οι ποινές και για τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών. Αναλυτικότερα, οι ιδιαίτερα διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης (όπου δράστης κάνει χρήση όπλων ή έχει σκοπό να προκαλέσει τη χρήση ναρκωτικών από ανήλικο ή να μεταχειριστεί ανήλικο για την τέλεση του εγκλήματος ή προκάλεσε βαριά σωματική βλάβη ή θάνατο ή ενεργεί κατ' επάγγελμα), τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών (ισόβια κάθειρξη) ή με πρόσκαιρη κάθειρξη 10-20 ετών και χρηματική ποινή μπορεί να φτάσει τις 600.000 ευρώ.







Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ