ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραχάραξε τις δηλώσεις Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ: Ανάξιοι σχολιασμών οι σύγχρονοι Γκέμπελς - iefimerida.gr

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραχάραξε τις δηλώσεις Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ: Ανάξιοι σχολιασμών οι σύγχρονοι Γκέμπελς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού κατά την επίσκεψή του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ανέφερε πως η «σκοταδιστική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ να παραχαράξει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα είναι ευθύ χτύπημα κατά της Δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας».

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο ΔΝΤ, προφανώς από πλημμελή ενημέρωση και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, δήλωσε επί λέξει: «Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, του 13ου και 14ου μισθού, συγκεκριμένα, γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις πρώτον έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και δεύτερον τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ο μισθό, προκειμένου να μειώσουν και τα έξοδά τους».

Όπως σημειώνουν, «αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ για να "μαζέψει" τη γκάφα του προέδρου του, ο οποίος θέτει θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που δεν υπάρχει, προχώρησε, με επίσημο δελτίο τύπου της Κουμουνδούρου, στη σταλινικού τύπου παραχάραξη των δηλώσεών του, μετατρέποντάς τες ως εξής: "Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ, η περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έκρυβαν στα συρτάρια, τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους. Επίσης, τους κάνανε το χατίρι να κόβουν τον 13ο και τον 14ο μισθό στο δημόσιο, προκειμένου να μειώσουν και τα έξοδά τους"».

Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει πως «η πρωτόγνωρη πλαστογραφία των δηλώσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ίδιο του το κόμμα, αφήνει έκθετο τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εκείνους που μετέδωσαν τις παραποιημένες του δηλώσεις» και ζητά από τα κόμματα να τοποθετηθούν αν συμφωνούν με τέτοιου είδους πρακτικές.

Παράλληλα, ζητά από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίο χαρακτηρίζει «λαλίστατο εγκέφαλο της παραχάραξης» να απολογηθεί στην κοινή γνώμη για την απαράδεκτη και προβοκατόρικη αυτή ενέργεια και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει «εάν ήταν ενήμερος για την απροκάλυπτη πλαστογραφία των δηλώσεών του από συνεργάτες του».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Οι ανακοινώσεις των σύγχρονων Γκέμπελς είναι ανάξιες κάθε σοβαρού σχολιασμού» σχολίασε για τα όσα υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατίας το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό για ποιο λόγο συνεχώς πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας: «Ας μην παίζουν, όμως, άλλο και με τη νοημοσύνη μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ