Social Number: Το κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιούν και οι Anonymous - iefimerida.gr

Social Number: Το κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιούν και οι Anonymous

Social Number: Το κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιούν και οι Anonymus
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο έχει εμφανιστεί τον τελευταίο μήνα και υπόσχεται πλήρη ανωνυμία τους χρήστες του, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους, απαλλαγμένοι απο κοινωνικά και φυλετικά ταμπού, ενώ πλέον το χρησιμοποιούν και μέλη των Anonymus.

Η ιδέα πίσω από το Social Number υποστηρίζει την ανωνυμία και τη ελεύθερη έκφραση, ασχέτως φύλου, ηλικίας και εμφάνισης, αφού εκεί όπως λέει και το slogan δεν είστε «τίποτα περισσότερο από ένας αριθμός».

Για την εγγραφή το μόνο που χρειάζεται είναι ένας αριθμός πολλών ψηφίων που δε συνδέεται με το όνομα ή οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία, ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους της υπηρεσίας, έχουν ήδη εγγραφεί στο SocialNumber χιλιάδες χρήστες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε πως «τα θέματα taboo είναι πολύ δημοφιλή. Για παράδειγμα πολλοί αποφεύγουν να εκφράσουν απόψεις πολιτικού περιεχομένου σε άλλες υπηρεσίες, με τον φόβο της απόλυσης από τη δουλειά τους ή την κοινωνική κατακραυγή. Εδώ οι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν τα πάντα».

Και πρόσθεσε ότι «ο οργανισμός θα προστατεύσει την ανωνυμία των χρηστών του, που πλέον περιλαμβάνει και μέλη των Anonymous, όμως δεν θα επιτρέψει καμία συζήτηση που προωθεί παράνομες δραστηριότητες. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την ελευθερία του λόγου, ειδικά σε χώρες που υπάρχουν περιοριστικοί κανόνες».

Παράλληλα, η υπηρεσία δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να παραγγείλουν μπλουζάκια με τον αριθμό τους, ώστε να διοργανώνουν εκδηλώσεις, στις οποίες θα κάνουν την εμφάνισή τους φορώντας τα μπλουζάκια αυτά, διατηρώντας την ανωνυμία τους ακόμα και στην πραγματική ζωή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ