To Βέλγιο θα δημιουργήσει νησί για να στοκάρει την αιολική ενέργεια [εικόνες] - iefimerida.gr

To Βέλγιο θα δημιουργήσει νησί για να στοκάρει την αιολική ενέργεια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου γιατί είναι πράγματι εντυπωσιακή: το Βέλγιο σχεδιάζει να κατασκευάσει τεχνητό νησί σε σχήμα δαχτυλιδιού που θα του επιτρέπει να στοκάρει την ενέργεια που θα παράγεται στα αιολικά του πάρκα στη Βόρεια Θάλασσα.

«Εχουμε μεγάλη ποσότητα αιολικής ενέργειας και ορισμένες φορές χάνεται γιατί δεν υπάρχει ανάλογη ζήτηση» εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομίας Γιόχαν Βάντε Λανότ. Το Βέλγιο ελπίζει να αυξήσει από 380 MW που κατέχει σήμερα σε 2.300 MW την συνολική ποσότητα από τα αιολικά της πάρκα στη Βόρεια Θάλασσα, προκειμένου να αντικαταστήσουν ένα μέρος από την παραγωγή δύο πυρηνικών εργοστασίων των οποίων η αξιοπιστία τίθεται πλέον σε αμφισβήτιση.

Ο υπουργός Οικονομίας εξήγησε στην παρουσίαση του σχεδίου που έγινε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στο Ζέεμπρουγκ, στο Βόρειο Βέλγιο, ότι «θα κατασκευαστεί ένα κυκλικό νησί, ένα μεγάλο «ντόνατ» σε βάση άμμου και στο εσωτερικό του νησιού θα βρίσκεται ένα μεγάλο «πηγάδι»».

Το νησί θα κατασκευαστεί 3 χιλιόμετρα από την πόλη Βεντουίν, στη θάλασσα, θα έχει διάμετρο 2,5 χιλιόμετρα και ύψος 10 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Monde.

To Βέλγιο θα δημιουργήσει νησί για να στοκάρει την αιολική ενέργεια [εικόνες] | iefimerida.gr 0
To Βέλγιο θα δημιουργήσει νησί για να στοκάρει την αιολική ενέργεια [εικόνες] | iefimerida.gr 1
To Βέλγιο θα δημιουργήσει νησί για να στοκάρει την αιολική ενέργεια [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ