Παραμορφωμένο μωρό δελφίνι υιοθετείται από οικογένεια φαλαινών [εικόνες] - iefimerida.gr

Παραμορφωμένο μωρό δελφίνι υιοθετείται από οικογένεια φαλαινών [εικόνες]

Παραμορφωμένο μωρό δελφίνι υιοθετείται από οικογένεια φαλαινών [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία εκπληκτική ανακάλυψη έκαναν οι βιολόγοι Αλεξ Γουίλσον και Γιενς Κραουζ από το Leibniz-Institute of Freshwater Ecology and Inland Fisheries της Γερμανίας όταν διαπίστωσαν ότι η ομάδα φαλαινών που παρατηρούσαν, είχαν υιοθετήσει ένα παραμορφωμένο μωρό δελφίνι.

Παρόλο που οι φάλαινες φυσητήρες είναι τα μόνα είδη φαλαινών που αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις με τα άλλα θηλαστικά, το συγκεκριμένο κοπάδι είχε ανάμεσα στα μωρά του ένα ρινοδέλφινο με τσακισμένη ουρά, χαρακτηριστικό το οποίο μάλλον είχε εκ γενετής .

Οι ερευνητές παρατήρησαν το κοπάδι στον ωκεανό γύρω από τις Αζόρες περίπου 1.600 χιλιόμετρα από την ακτή της Λισαβόνας, στην Πορτογαλία, για οκτώ ημέρες και παρατήρησαν ότι το μικρό δελφίνι όχι μόνο ακολουθούσε τις φάλαινες, αλλά όταν τριβόταν στο σώμα τους εκείνες του ανταπέδιδαν τη τρυφερή χειρονομία, ακριβώς όπως κάνουν και με τα μωρά τους.

Ο Γουίλσον θεωρεί ότι το δελφίνι πιθανά εγκαταλείφθηκε από το δικό του κοπάδι λόγω της ουράς του, αφού δεν μπορούσε να ακολουθήσει, ωστόσο προκύπτει το ερώτημα, γιατί οι φάλαινες το αποδέχτηκαν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι πιθανό το δελφίνι να ανακατεύτηκε με τα μωρά του κοπαδιού, τα οποία δε μπορούν να βουτήξουν ακόμα πολύ βαθιά, λόγω ηλικίας κι έτσι έμεναν κοντά στην επιφάνεια όπως και το δελφίνι και το υπόλοιπο κοπάδι τα ακολουθούσε

Ωστόσο ο Γουίλσον πιστεύει ότι είναι εξίσου πιθανό οι φάλαινες φυσητήρες να αποδέχθηκαν το δελφίνι ως πρόσθετη προστασία από τα αρπακτικά ζώα του ωκεανού, όπως η φάλαινα δολοφόνος (Orcinus orca), ενώ ταξιδεύετε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ