Φ. Πετσάλνικος: «Να εφαρμοστεί η εισφορά αλληλεγγύης» - iefimerida.gr

Φ. Πετσάλνικος: «Να εφαρμοστεί η εισφορά αλληλεγγύης»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλαίσιο αναζήτησης εναλλακτικών προτάσεων για να μην προχωρήσουν τα σε περικοπές επώδυνες και αντιλαϊκά μέτρα κατατίθενται ήδη από υπουργούς και στελέχη του κυβερνόντος κόμματος.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσαν πρόταση για εισφορά αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, αυτή η εισφορά είχε εφαρμοστεί στη Γερμανία μετά την ένωση Δυτικής και Ανατολικής. Η εισφορά ήταν 3% για όλους τους φορολογούμενους, η Γερμανία εισέπραττε 15 δισ. το χρόνο.

Ο κ.Πετσάλνικος λοιπόν πρότεινε να υπάρξει μία αντίστοιχη εφαρμογή αυτού του μέτρο, για να αποφευχθεί η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, αλλά και το αφορολόγητο στα 8000 ευρώ. Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής υπολογίζει πως με αυτόν τον τρόπο θα συγκεντρωθούν 2,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανάλυσή του, από τα μέτρα για το αφορολόγητο η κυβέρνηση θα εισπράξει 1,8 δισ. και από την εξίσωση πετρελαίου κίνησης-θερμανσης 1,4 δισ., από το τελευταίο όμως θα πρέπει να αφαιρέσει 300-40 εκατομμύρια που θα δοθούν για επίδομα θέρμανσης.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου διευκρινίζουν πως αυτή η εισφορά μπορεί να υιοθετηθεί με τους δημόσιους υπαλλήλους να πληρώνουν το 3% και από τον ιδιωτικό τομέα να καταβάλλεται 0,5% από τον εργοδότη και 0,5% από τον εργαζόμενο.

Εάν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση το κόψιμο του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων από το 30% θα περιοριστεί στο 10% και στα επικουρικά η μείωση θα είναι στο 3% για πάνω από 300 ευρώ και 10% για πάνω από 600 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ