Μήνυση κατά του Κάμερον για κλοπή του σεναρίου του Avatar - iefimerida.gr

Μήνυση κατά του Κάμερον για κλοπή του σεναρίου του Avatar

Μήνυση κατά του Κάμερον για κλοπή του σεναρίου του Avatar
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε περιπέτειες μπαίνει ο βραβευμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος μεγάλων επιτυχιών και του εντυπωσιακού Avatar, καθώς ένας συγγραφέας σεναρίων επιστημονικής φαντασίας, ο Ερικ Ράιντερ, κατέθεσε μήνυση εναντίον του ισχυριζόμενος ότι του έκλεψε το σενάριο για την blockbuster ταινία.

Οι δικαστές διέταξαν τον Κάμερον να φέρει ενώπιόν τους τα προσχέδια του σεναρίου του Avatar, καθώς ο Ράιντερ σημειώνει ότι βασίζεται σε μια ιστορία που ο ίδιος είχε γράψει με τίτλο «K.R.Z. 2068».

Τόνισε ότι πέρασε τουλάχιστον δύο χρόνια αναπτύσσοντας το σενάριο και ζητάει από τον Τζέημς Κάμερον και την εταιρεία του αποζημίωση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δικαστές, πάντως, αρνήθηκαν στους δικηγόρους του Ράιντερ να έχουν πρόσβαση στα προσχέδια τόσο του Κάμερον όσο και του υπεύθυνου παραγωγής της ταινίας Τζον Λάνταου.

Από την πλευρά τους, πάντως οι δικηγόροι του Ράιντερ τονίζουν ότι σύντομα θα έχουν πρόσβαση στις δισκέτες από υπολογιστές που χρησιμοποίησε ο Τζέημς Κάμερον.

Η υπόθεση δεν είναι καινούργια, καθώς η μήνυση έχει κατατεθεί τον Δεκέμβριο του 2011,ωστόσο, τηνς Τετάρτη, δικαστήριο του Λος Αντζελςες έβγαλε απόφαση καλώντας τον Κάμερον να παραδώσει τα προσχέδιά του για να τα μελετήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ