Στον πόλεμο και οι γυναίκες- Αρση απαγορευτικού από τον αμερικανικό στρατό - iefimerida.gr

Στον πόλεμο και οι γυναίκες- Αρση απαγορευτικού από τον αμερικανικό στρατό

Στον πόλεμο και οι γυναίκες- Αρση απαγορευτικού από τον αμερικανικό στρατό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αναίρεση της απαγόρευσης για συμμετοχή των γυναικών που υπηρετούν στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που ίσχυε από το 1994 προχώρησε ο απερχόμενος υπουργός Αμυνας , Λίον Πανέτα.

«Οι γυναίκες επέδειξαν μεγάλο θάρρος και έκαναν μεγάλες θυσίες εντός και εκτός των πεδίων των μαχών. Συνέβαλαν αποφασιστικά στην αποστολή του στρατού και απέδειξαν την ικανότητά τους να υπηρετούν σε ολοένα και περισσότερες αποστολές» υπογραμμίζει ο υπουργός σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Ο στόχος του υπουργείου, με την κατάργηση αυτής της απαγόρευσης, είναι να διασφαλίσει ότι οι αποστολές θα εκτελούνται από τα άτομα με τα περισσότερα προσόντα και τις περισσότερες ικανότητες, ανεξαρτήτως φύλου», πρόσθεσε ο Πανέτα.

Η απόφαση του υπουργείου ελήφθη κατόπιν ομόφωνης πρότασης των αρχηγών των διαφόρων σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων.

Από το 1994 οι γυναίκες που υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό --συνολικά 204.714 σήμερα, εκτός των εφέδρων και της εθνοφρουράς-- απαγορευόταν να εμπλακούν σε μάχες.

Στα τέλη Νοεμβρίου Αμερικανίδες στρατιωτίνες προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θεωρώντας ότι η απαγόρευση αυτή συνιστά διάκριση σε βάρος τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ