Ακτωρας για την ποινική δίωξη: Οχι μόνο δεν πήραμε παραπάνω, μας χρωστάνε και 12,5 εκατ. - iefimerida.gr

Ακτωρας για την ποινική δίωξη: Οχι μόνο δεν πήραμε παραπάνω, μας χρωστάνε και 12,5 εκατ.

Ακτωρας για την ποινική δίωξη: Οχι μόνο δεν πήραμε παραπάνω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έκπληξή της εκφράζει η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, θυγατρική της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της αλλά και στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ για τα έργα κατασκευής σήραγγας στο Λιανοκλάδι.

Σημειώνουν ότι «όχι μόνον δεν υπερκοστολογήθηκε το έργο αλλά τους οφείλονται και 12,5 εκατομμύρια ευρώ», σημειώνουν ότι «περιμένουν να δικαιωθούν με βάση την έκθεση που διενεργείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας» και ότι «η δίωξη ασκήθηκε με βάση ατυχή έκθεση ελέγχου από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που υιοθέτησε μονόπλευρα τις απόψεις μελετητή του έργου που βρίσκεται σε αντιδικία με την ΕΡΓΟΣΕ.»

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει τα εξής:

1) Οπως αποδεικνύεται από αδιαμφισβήτητα στοιχεία Διεθνούς Ελεγκτικού Οίκου το κόστος των εργασιών του επίδικου έργου μέχρι την 30-9-12 ανήλθε στο ποσό των € 172.690.294, έναντι του οποίου η εταιρεία ΑΚΤΩΡ εισέπραξε το ποσό των € 160.181.210, έχοντας ζημία της τάξεως των € 12.509.084.

2) Είναι παράδοξο λοιπόν να αναζητούνται ποινικές ευθύνες για ένα έργο, που μάλιστα συνεχίζεται, από το οποίο η εταιρεία μας υπέστη αποδεδειγμένη ζημία. Θεωρούμε ότι η σχετική πραγματογνωμοσύνη της επιτροπής του ΤΕΕ, που αποτελεί τον επίσημο τεχνικό σύμβουλο της Πολιτείας και βρίσκεται σε εξέλιξη, θα δικαιώσει τις θέσεις μας.

3) Η δίωξη ασκήθηκε διότι, ατυχώς, υπήρξε μία Έκθεση Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, η οποία υιοθέτησε μονόπλευρα τις απόψεις του μελετητή του έργου, ο οποίος βρίσκεται σε αντιδικία με την ΕΡΓΟΣΕ για απαιτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς οι συντάκτες της να αισθανθούν την ανάγκη να καλέσουν εκπροσώπους μας και να λάβουν πλήρη γνώση των θέσεών μας, που ανατρέπουν πλήρως τα συμπεράσματά τους.

4) Με βάση τα επίσημα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας είμαστε βέβαιοι ότι η αναμενόμενη πραγματογνωμοσύνη θα μας δικαιώσει και η ανάκριση που θα ακολουθήσει θα αναδείξει την ανυπαρξία δικών μας ευθυνών και οποιουδήποτε παρανόμου οφέλους, ώστε η υπόθεση αυτή να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ