O πλήρης κατάλογος των μαρτύρων που ζητούν τα κόμματα για την προανακριτική - iefimerida.gr

O πλήρης κατάλογος των μαρτύρων που ζητούν τα κόμματα για την προανακριτική

O πλήρης κατάλογος των μαρτύρων που ζητούν τα κόμματα για την προανακριτική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tους πρώην πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώην υπουργούς και ανθρώπους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ενεπλάκησαν στην υπόθεση, ακόμη και την πρώην γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, προτείνουν τα κόμματα να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες στην προανακριτική επιτροπή.

Ειδικότερα, οι προτάσεις των κομμάτων συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • ΝΔ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και Παναγιώτης Σκουρλέτης, οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης καθώς και ο νυν Στέλιος Στασινόπουλος, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
  • ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Νίκος Παππάς, Γιάννης Διώτης, Γιάννης Καπελέρης, Στέλιος Στασινόπουλος, ο πρώην υφ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Δ. Γεωργακόπουλος, ο πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ο πρέσβης Ηλίας Κλης, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής Παναγιώτης Ρήγας φέρεται να δήλωσε «δεν θα φέρω καμία αντίρρηση για να κληθούν να καταθέσουν οι κύριοι Βενιζέλος και Παπανδρέου». Ιδιαίτερα για τον κ. Βενιζέλο ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία ενόχληση στο ΠΑΣΟΚ από την πρόταση για κλήτευση του Ευ Βενιζέλου».
  • ΔΗΜΑΡ: Ευάγγελος Βενιζέλος, οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. ο Ηλίας Κλης, Κ. Χαλαστάνης, Ηλίας Πλασκοβίτης, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο Στέλιος Στασινόπουλος, ο Κώστας Βαξεβάνης.
  • ΣΥΡΙΖΑ: Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου, Γιάννης Διώτης, Στ. Στασινόπουλος, Γιάννης Καπελέρης, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Κανελλόπουλος, οι πρεσβευτές Ηλίας Κλης και Κ. Χαλαστάνης, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Δρούτσας, Δ. Γεωργακόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης. Επίσης, αν χρειαστεί η μαρτυρία τους, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
  • Χρυσή Αυγή: Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Γιάννης Στουρνάρας, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης και Μιχάλης Χρυσοχοίδης, οι Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης.
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Λουκάς Παπαδήμος, Γιάννης Διώτης, Γιάννης Καπελέρης, Ηλίας Πλασκοβίτης, ο Ελβετός βουλευτής Ιωάννης Ζησιάδης, οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Γιάννης Ντάσκας.
  • ΚΚΕ: Οι συνεργάτες του Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χρυσή Χατζή, Γιώργος Αγγελόπουλος, Νίκος Χρηστίδης, Αλέξιος Ζάβρας, οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου, Γιάννης Καπελέρης, Ηλίας Πλασκοβίτης, ο Αναστάσιος Μπάνος νομικός σύμβουλος Υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Διώτης, Στέλιος Στασινόπουλος, ο Χρήστος Αθανασίου (ΣΔΟΕ) οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου τα ονόματα των οποίων φέρεται να έχουν διαγραφεί από τη λίστα, αλλά και τα μέλη της ομάδας του υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβαν τη λίστα Λαγκάρντ από τις γαλλικές αρχές.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ