Παπανδρέου σε δικαστές: Ποιος τους φύλακες θα φυλάττει; - iefimerida.gr

Παπανδρέου σε δικαστές: Ποιος τους φύλακες θα φυλάττει;

Παπανδρέου σε δικαστές: Ποιος τους φύλακες θα φυλάττει;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τους δικαστές δίνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για υπονόμευση της προσπάθειας που έκανε επί των κυβερνήσεών του για τη θέσπιση ανεξάρτητης στατιστικής υπηρεσίας.

Απαντώντας ουσιαστικά στην ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, μέσω της οποίας χαρακτήρισαν «απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης» τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για την ΕΛΣΤΑΤ και τους οικονομικούς εισαγγελείς, ο πρώην πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του τονίζει πως καθόλη τη διάρκεια της ζωής του υπερασπίζεται και υπηρετεί τη «δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, στο πλαίσιο του Συντάγματος, καθώς και την πραγματική ανεξαρτησία κάθε θεσμού της πολιτείας στην εκτέλεση της αποστολής του».

Παράλληλα, αναφέρεται στις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι κυβερνήσεις του στην κατεύθυνση αυτή: «Υπόσχεση και πράξη της Κυβέρνησής μου ήταν η ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των οικονομικών πράξεων του κράτους. Η "Διαύγεια" αποτέλεσε ένα ακόμα δείγμα της αποφασιστικότητας για διαφάνεια και ορθή, εύνομη λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών.

Πρώτη όμως παρόμοια πράξη ήταν η θέσπιση μιας ανεξάρτητης στατιστικής υπηρεσίας. Μιας υπηρεσίας που θα καταγράφει τα αληθινά δεδομένα και δεν θα παίζει παιχνίδια αλλοίωσης αυτών σύμφωνα με κομματικές ή άλλες βουλές σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος».

«Αυτή η πράξη χαιρετίστηκε ως σημαντικό βήμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς. Αυτή η υπηρεσία βάλλεται σήμερα και βάλλεται και η ανεξαρτησία της», προσθέτει ο πρώην πρωθυπουργός και συνεχίζει κάνοντας λόγο για υπονόμευση της προσπάθειας αυτής.

«Θα περίμενα από τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα, δηλαδή της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, να περιφρουρήσουν αυτήν την κατάκτηση αντί να την υπονομεύουν.

Διότι είναι πια επιταγή επιβίωσης και τελικά ανεξαρτησίας της πατρίδας μας η εύνομη λειτουργία όλων των θεσμών και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού προς αυτούς.

Αλλιώς ο ελληνικός λαός δικαίως θα αναρωτηθεί: "ποιος τους φύλακες θα φυλάττει;"», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ