Γάλλοι Δικαστές για υπόθεση Κάρλτον: Μαστροπός ο Στρος Καν - iefimerida.gr

Γάλλοι Δικαστές για υπόθεση Κάρλτον: Μαστροπός ο Στρος Καν

Γαλλοι Δικαστές για υπόθεση Κάρλτον: Μαστροπός ο Στρος Καν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κόλαφος» για τον άλλοτε επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν είναι το πόρισμα των γάλλων δικαστών για την υπόθεση του κυκλώματος πορνείας, που έγινε γνωσή ως «υπόθεση Κάρλτον». Οι δικαστές εκτιμούν ότι ο Στρος Καν συμμετείχε σε «πράξεις μαστροπείας».

Σύμφωνα με το πόρισμα περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας Le Figaro, οι δικαστές εκτιμούν Ντομινίκ Στρος Καν, δεν ήταν ένας απλός επωφελούμενος από τα ροζ πάρτι σε ΗΠΑ και Γαλλία, όπως ισχυρίζεται, αλλά συμμετείχε ενεργά στην διοργάνωσή τους, έχοντας πλήρη γνώση του ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν ήταν εκδιδόμενες.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν υπάρχουν σοβαρές και συγκλίνουσες ενδείξεις που καθιστούν «πραγματική και καθοριστική» τη συμμετοχή του Στρος-Καν σε «πράξεις μαστροπείας».

Οι δικαστές, επισημαίνοντας την ύπαρξη «γκαρσονιέρας» στο Παρίσι, αναφέρουν ότι ο DSK «υποκινούσε και ευνοούσε σε μεγάλο βαθμό και με πλήρη επίγνωση...ένα σύστημα που βασιζόταν στην συνέργεια του άμεσου περιβάλλοντός του, με στόχο να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ανάγκες».

Από την πλευρά του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, η εκδοχή αυτή απορρίπτεται, καθώς οι συνήγοροί του υποστηρίζουν ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ δεν γνώριζε ότι οι γυναίκες που έπαιρναν μέρος σε αυτά ήταν εκδιδόμενες. Ωσσόσο, παραδέχονται ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν συμμετείχε στα ροζ πάρτι.

Εφετείο του Ντουέ απέρριψε στα μέσα Δεκεμβρίου το αίτημα του Στρος-Καν αποσυρθούν οι εις βάρος του κατηγορίες για αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα στην «υπόθεση Κάρλτον», που πήρε το όνομά της από ένα ξενοδοχείο στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ