Η προανακριτική αποφάσισε να κάνει φέιγ-βολάν τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Η προανακριτική αποφάσισε να κάνει φέιγ-βολάν τη λίστα Λαγκάρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια απόφαση που θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις πήρε η προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία της Επιτροπής αποφάσισε να «ανοίξει» το επίμαχο CD και να δοθούν αντίγραφα των αρχείων που περιέχει σε όλα τα μέλη της. Με την απόφαση αυτή δεν συμφωνούσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ αλλά η ψήφος του Βασίλη Οικονόμου της Δημοκρατικής Αριστεράς «έσπασε» την κυβερνητική θέση.

Παράλληλα, ορίστηκαν οι μάρτυρες που θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες από τα μέλη της Επιτροπής.

Ειδικότερα, την επόμενη Τρίτη θα βρεθούν στη Βουλή ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, ο νυν πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας.

Την Τετάρτη θα εξεταστούν οι τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβαν το φάκελο με το CD και ο πρώην πρέσβης Ηλίας Κλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ