Τίγρεις ορμάνε στην κάμερα κατά τη διάρκεια πειράματος [βίντεο] - iefimerida.gr

Τίγρεις ορμάνε στην κάμερα κατά τη διάρκεια πειράματος [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πρωτοποριακό πείραμα αποφάσισαν να κάνουν οι επιστήμονες σε συνεργασία με τους υπεύθυνους ενός πάρκου στην Αγγλία. Προκειμένου να παρατηρήσουν μία επίθεση τίγρης από την πλευρά του θύματος, παραμένοντας παράλληλα σώοι και αβλαβείς, δελέασαν τα ζώα να επιτεθούν στην κάμερα.

Το πάρκο για σαφάρι στο Γουιλτσαιρ της δυτικής Αγγλίας φιλοξενεί μαζί με πολλά άλλα ζώα και μερικές τίγρεις Βεγγάλης που φημίζονται για την επιθετικότητά τους. Οι επιστήμονες λοιπόν κατασκεύασαν έναν τεράστιο χιονάνθρωπο κι έναν μικρότερο ως «δόλωμα» προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή της αγέλης και τοποθέτησαν μέσα σε αυτούς μία κάμερα για να καταγράψει την επίθεση.

Το βίντεο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ενώ μία από τις τίγρεις βρήκε την κάμερα μέσα στα χιόνια και άρχισε να την μυρίζει και να την μασουλάει με αποτέλεσμα να τραβηχτούν εξαιρετικά κοντινά πλάνα με το στόμα του ζώου.

Οι φύλακες του πάρκου και οι επιστήμονες παρακολουθούσαν την επίθεση από απόσταση ασφαλείας μέσα σε ένα τζιπ 4×4.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ