Αν η Γερμανία ήταν Ελλάδα θα είχε λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, λέει γερμανίδα βουλευτής - iefimerida.gr

Αν η Γερμανία ήταν Ελλάδα θα είχε λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, λέει γερμανίδα βουλευτής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ανέτε Γκροτ του αριστερού κόμματος Die Linke της Γερμανίας είναι μια από τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ήρθαν στη χώρα μας για να εξετάσουν τις συνθήκες στα κέντρα κράτησης μεταναστών και έκανε αίσθηση με τις δηλώσεις της.

Μιλώντας στον Nίκο Χειλά στο Βήμα η Ανέτε Γκροτ επέκρινε τον φράχτη στον Εβρο λέγοντας ότι είναι «ένα πανύψηλο φρούριο, εξοπλισμένο με υπέρυθρες κάμερες, το οποίο δεν μπορεί να υπερβεί ούτε μύγα - χώρια τα αστυνομικά λυκόσκυλα» με αποτέλεσμα οι μετανάστες να αναγκάζονται να καταφύγουν στη θάλασσα για να μπουν στην Ελλάδα και να πνίγονται.

Η γερμανίδα αριστερή βουλευτής επέκρινε και τα κέντρα κράτησης των μεταναστών στην Αθήνα:

«Κέντρα κράτησης» είναι για μένα ευφημισμός. Στην πραγματικότητα πρόκειται για φυλακές. Οι έγκλειστοι δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα κέντρα, και ούτε να βγαίνουν τακτικά από τα κελιά τους».

Αίσθηση προκάλεσε η εκτίμησή της ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να καταγγείλει τη συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ και να «ξεμπλοκάρει» τους μετανάστες προς την Ευρώπη:

«Σε μεγάλο βαθμό φταίνε και οι ευρωπαϊκές χώρες, που αρνούνται στην Ελλάδα το δικαίωμα να δώσει χαρτιά στους μετανάστες, που θα τους επέτρεπε να καταφύγουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, επικαλούμενες τη Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ, που λέει, ότι ένας μετανάστης πρέπει να παραμείνει στη χώρα, στην οποία πρωτόβαλε το πόδι του. Η Ελλάδα, που ως συνοριακή χώρα της Κοινότητας είναι πιο εύκολα προσιτή στους ξένους, μετατρέπεται έτσι σε αποθήκη μεταναστών για όλη την Ευρώπη. Είμαι σίγουρη, ότι αν η Γερμανία βρισκόταν γεωγραφικά στη θέση της Ελλάδας, θα είχε καταργήσει το Δουβλίνο ΙΙ και μαζί με αυτό και το μεταναστευτικό πρόβλημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ