Χατζηδάκης: Η επανεκκίνηση των δημόσιων έργων θα φέρει 25.000 θέσεις εργασίας - iefimerida.gr

Χατζηδάκης: Η επανεκκίνηση των δημόσιων έργων θα φέρει 25.000 θέσεις εργασίας

Χατζηδάκης: Η επανεκκίνηση των δημόσιων έργων θα φέρει 25.000 θέσεις εργασίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σημασία της άμεσης επανεκκίνησης των μεγάλων δημοσίων έργων με προτεραιότητα τους τέσσερις αυτοκινητόδρομους επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για αρμόδια ζητήματα, Γιοχάνες Χαν.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για έναν μαραθώνιο στον οποίο υπάρχουν βήματα προόδου και υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο σχετικά με τον ρυθμό απορρόφησης των διαρθρωτικών πόρων και έχει ξεπεράσει τους στόχους του μνημονίου.

Αναφορικά με τους αυτοκινητόδρομους σημείωσε ότι τα έργα συνδέονται με την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και θα δημιουργήσουν 25.000 θέσεις εργασίας θέτοντας ως προτεραιότητα να επιτευχθεί «μια τελική συμφωνία με τις τράπεζες, μετά την επίτευξη ενός πλαισίου συμφωνίας με τους παραχωρησιούχους τον Δεκέμβριο».

Υποστήριξε, ακόμη, οι στόχος της κυβέρνησης είναι τα έργα στους τέσσερις αυτοκινητόδρομους να ξεκινήσουν μέχρι τον Απρίλιο.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι κάποια από τα έργα προτεραιότητας έχουν καθυστερήσεις και προβλήματα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ευρωπαίους αντιμετωπίζει αυτά το προβλήματα επαναλαμβάνοντας ότι «η απόφαση αυτής της κυβέρνησης είναι να φέρει αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Χαν δήλωσε εντυπωσιασμένος με την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και συμφώνησε με τον Κωστή Χατζηδάκη για την προτεραιότητα που δίδεται στα μεγάλα δημόσια έργα.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι συζήτησε με τον υπουργό Ανάπτυξης για την στήριξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να τονωθεί η οικονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ