Παπαντωνίου και Δούκας παραπέμπονται για ανακριβές πόθεν έσχες - iefimerida.gr

Παπαντωνίου και Δούκας παραπέμπονται για ανακριβές πόθεν έσχες

Παπαντωνίου και Δούκας παραπέμπονται για ανακριβές πόθεν έσχες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής αποφάσισε την παραπομπή στη Δικαιοσύνη του Γιάννου Παπαντωνίου και του Πέτρου Δούκα για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Αναφορικά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου, η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ήταν ομόφωνη και αφορά το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων που δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες του.

Η υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου σχετίζεται με το λογαριασμό της συζύγου του στην τράπεζα HSBC, Ρούλας Κουράκου, ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Από την άλλη πλευρά, ο υφυπουργός Οικονομικών της ΝΔ, Πέτρος Δούκας παραπέμπεται με επτά ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά. Η περίπτωση του κ. Δούκα είναι διαφορετική, καθώς τα πόθεν έσχες του για το 2009 και το 2010 είχαν διαφορά 1,1 εκατομμύρια ευρώ, για το οποίο ο ίδιος προσκόμισε παραστατικά ότι μεταφέρθηκε το 2010 σε λογαριασμό ξένης τράπεζας, αλλά επειδή δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ