Μια στις πέντε επιχειρήσεις δεν υποβάλλει δήλωση ΦΠΑ - iefimerida.gr

Μια στις πέντε επιχειρήσεις δεν υποβάλλει δήλωση ΦΠΑ

Μια στις πέντε επιχειρήσεις δεν υποβάλλει δήλωση ΦΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και γνωρίζει ότι μπορεί εύκολα να πέσει στη «δαγκάνα» της εφορίας, ένας στους πέντε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες αποφεύγει να υποβάλλει δήλωση ΦΠΑ και να το αποδώσει στο Δημόσιο.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκύπτει ότι κατά το 2012 ενώ έπρεπε να υποβληθούν 5,319 εκατ. δηλώσεις ΦΠΑ, κατατέθηκαν 4,140 εκατ. . Δηλαδή 1,161 επιχειρηματίες προτίμησαν να μην υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ, παρά τον κίνδυνο να τους πιάσουν.

Από τους 1,161 επιτηδευματίες που δεν κατέθεσαν εγκαίρως τις δηλώσεις ΦΠΑ και με τους οποίους επικοινώνησε η ΓΓΠΣ είτε τηλεφωνικώς είτε με email, εν τέλει, μόνο 73.628 κινητοποιήθηκαν και υπέβαλαν.

Δηλαδή ακόμα και μετά την ειδοποίηση λιγότερος από ένας στους δέκα επιτηδευματίες συμμορφώθηκε με τη φορολογική του υποχρέωση.

Όσον αφορά, δε, στους ελέγχους, πέρυσι ολοκληρώθηκαν 495 έλεγχοι σε αυτοαπασχολούμενους και φορολογούμενους μεγάλου πλούτου, έναντι μνημονιακού στόχου 1.300 ελέγχων, οι οποίοι απέδωσαν στο Δημόσιο 17,4 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 22,2 εκατ. που βεβαιώθηκαν (ποσοστό 78,4%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ