Τριπλασιάστηκε ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη - iefimerida.gr

Τριπλασιάστηκε ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη

Τριπλασιάστηκε ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του προστάτη έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε ένα στους επτά αγόρια στη Βρετανία θα αναπτύξει αυτού του είδους τον καρκίνο, αναφέρουν οι πιο σύγχρονες επιστημονικές προβλέψεις.

Σύμφωνα με μελέτη στην οποία αναφέρεται το BBC, ο σχετικός κίνδυνος έχει τριπλασιαστεί, καθώς το 1990, η πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη αφορούσε μόλις ένα αγόρι στα είκοσι.

Οι ειδικοί λένε ότι πως η μεγάλη αύξηση του σχετικού κινδύνου έρχεται ως αποτέλεσμα του γεγονότος πως έχει αυξηθεί και το προσδόκιμο ζωής των ανδρών.

Η σχετική μελέτη που εξέδωσε τη παραπάνω εκτίμηση έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εξετάστηκαν δεδομένα πολλών ετών και έγιναν προβλέψεις για τα αγόρια που γεννήθηκαν το 2015.

Ωστόσο, αν και τα ποσοστά εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη αυξάνονται, μειώνονται οι θάνατοι που οφείλονται στη νόσο. Πιο συγκεκριμένα, το 1990, ο καρκίνος του προστάτη σκότωσε περίπου 29 άτομα σε πληθυσμό αναφοράς 100.000 ανδρών. Σήμερα, μετά από περίπου 20 χρόνια, η σχετική θνησιμότητα έχει πέσει κατά 20%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ