Αυτός είναι ο μεγαλύτερος Γαλαξίας που έχει καταγραφεί ποτέ [εικόνα] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος Γαλαξίας που έχει καταγραφεί ποτέ [εικόνα]

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος Γαλαξίας που έχει καταγραφεί ποτέ [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βασιλιάς των Γαλαξιών ανακηρύχθηκε ο τεράστιος σπειροειδής γαλαξίας NGC 6872, αφού όπως επιβεβαίωσε διεθνής ομάδα αστρονόμων, πρόκειται για το μεγαλύτερο γνωστό αστρικό σύστημα που έχει καταγραφεί ποτέ.

Ο NGC 6872 βρίσκεται στο νότιο αστερισμό Pavo, 212 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη, και έχει μήκος 522.000 έτη φωτός από το ένα άκρο του στο άλλο.

Το πορτρέτο του γαλαξία, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2010 και είναι μία σύνθεση ορατού φωτός, υπεριώδους ακτινοβολίας και υπέρυθρης ακτινοβολίας που ανιχνεύεται από το τηλεσκόπιο του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου και το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer της NASA.

Φέτος, τρία χρόνια μετά την πρώτη απεικόνισή του, ο Γαλαξίας είναι και πλέον επίσημα «βασιλιάς» του διαστήματος, αφού είναι ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος Γαλαξίας μέχρι σήμερα.

(Εικόνα: National Geographic)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ