Επίθεση χάκερς σε Ελληνες χρήστες υπηρεσιών e-banking - iefimerida.gr

Επίθεση χάκερς σε Ελληνες χρήστες υπηρεσιών e-banking

Χάκερς υποκλέπτουν κωδικούς πρόσβασης από συστήματα e-banking
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση με στόχο την υποκλοπή κωδικών πρόσβασης σε συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών Ελληνικών Τραπεζών φάινεται πως έχει εξαπολύσει ομάδα χάκερς από χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το SecNews.gr, συμμορίες οργανωμένου έγκληματος που βρίσκονται πίσω από την διάπραξη της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής επίθεσης, προσπαθούν να εξαπατήσουν Έλληνες χρήστες συστημάτων e-banking.

Οι χάκερς χρησιμοποιούν ένα κακόβουλο λογισμικό με την ονομασία Eurograbber, το οποίο και εντοπίστηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου 2012. Στόχος των χάκερς είναι κυρίως ανυποψίαστοι πελάτες ηλεκτρονικής υπηρεσίας (e-banking).

Αρχικά «χτυπούν» τους υπολογιστές των θυμάτων μέσω αλλοιωμένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων που προσομοιάζουν με αυτά των Τραπεζών και μετά κατόρθωναν να παρακάμψουν την ρουτίνα επιβεβαίωσης της συναλλαγής από την τράπεζα..

Το κακόβουλο λογισμικό ξεκίνησε από την Ιταλία, και γρήγορα επεκτάθηκε στην Γερμανία, την Ολλανδία και την Ισπανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ