H Mozilla ανακοίνωσε τα νέα έξυπνα τηλέφωνα με «ανοιχτό» λογισμικό Firefox OS - iefimerida.gr

H Mozilla ανακοίνωσε τα νέα έξυπνα τηλέφωνα με «ανοιχτό» λογισμικό Firefox OS

H Mozilla ανακοίνωσε τα νέα έξυπνα τηλέφωνα με «ανοιχτό» λογισμικό Firefox OS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ίδρυμα Mozilla, δημιουργός του προγράμματος πλοήγησης στο διαδίκτυο Firefox, που αποτελεί βασικό ανταγωνιστή του Internet Explorer της Microsoft, κάνει μία δυναμική «εισβολή» και στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, παρουσιάζοντας δύο χαμηλού κόστους smartphones, με το νέο της «ανοιχτό» λειτουργικό σύστημα Firefox OS.

Το λειτουργικό σύστημά της, χρησιμοποιεί ανοιχτή αρχιτεκτονική λογισμικού, όπως και το ομώνυμο πρόγραμμα πλοήγησης στο Ίντερνετ και ανταγωνίζεται το Google Αndroid και το Apple OS, ενώ σύντομα θα υπάρξουν οι ανάλογες εφαρμογές.

Τα δύο νέα τηλέφωνα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, προέρχονται από τη μικρή εταιρία GeeksPhone στην Ισπανία, σε συνεργασία με τη μεγάλη ισπανική εταιρία τηλεπικοινωνιών Telefonica, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν διεθνώς. Τα δύο πρώτα μοντέλα της GeeksPhone θα ονομάζονται Keon και Peak, και θα έχουν οθόνες των 3,5 και των 4,3 ιντσών αντίστοιχα, ενώ θα βασίζονται στους επεξεργαστές Snapdragon της Qualcomm.

Η εκπρόσωπος της Mozilla, Στορμι Πίτερς τόνισε πως η «ανοιχτή πλατφόρμα» του Firefox OS εγγυάται ότι οι δημιουργοί λογισμικού δεν θα «κλειδωθούν» σε ένα ελεγχόμενο «οικοσύστημα» αλλά θα μπορούν να διανέμουν τις εφαρμογές τους (apps) μέσω της ιστοσελίδας "Firefox Marketplace" ή όποιου άλλου ηλεκτρονικού καταστήματος βασίζεται στην ανοιχτή τεχνολογία της Mozilla.

Η Mozilla έχει ως στρατηγικό στόχο να προσφέρει μια προσιτή εναλλακτική λύση στον χώρο των smartphones, προσφέροντας «έξυπνα» κινητά που θα είναι φθηνότερα από το iPhone, αλλά δεν θα υστερούν σε τίποτα από το «καμάρι» της Apple.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ