Οι παρατάσεις δεν «έπιασαν» -Σχέδιο του υπουργείου για οριστική λύση στα αυθαίρετα - iefimerida.gr

Οι παρατάσεις δεν «έπιασαν» -Σχέδιο του υπουργείου για οριστική λύση στα αυθαίρετα

Οι παρατάσεις δεν «έπιασαν» -Σχέδιο του υπουργείου για οριστική λύση στα αυθαίρε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Περιβάλλοντος θέλει να βάλει τέλος στο ζήτημα των αυθαιρέτων και πλέον προσανατολίζεται σε οριστική λύση, ώστε να σταματήσει και το αλαλούμ με τις συνεχόμενες παρατάσεις, οι οποίες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Βάσει του νέου σχεδίου, σύμφωνα με «το Εθνος» τα αυθαίρετα που έχουν οικοδομική άδεια, εκείνα που δεν υπερβαίνουν τα τετραγωνικά που επιτρέπονται, αλλά και υμιυπαίθριους, πυλωτές, υπόγεια και αποθήκες που είναι μέσα στο σχέδιο του κτίσματος θα μπορέσουν να νομιμοποιηθούν. Εκτός θα μείνουν τα αυθαίρετα πάνω σε αιγιαλό, δάση και αναδασωτέες περιοχές.

Βασική προϋπόθεση η ύπαρξη οικοδομικής άδειας και η εναρμόνιση του κτίσματος με τον όγκο και το συντελεστή δόμησης είναι βασικές προϋποθέσεις, ενώ ο όρος να έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου ως 28 Ιουλίου του 2011 εντάσσει χιλιάδες νέα αυθαίρετα στη ρύθμιση. Το σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να ανακοινωθεί ως το τέλος του Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ