Πουλήθηκε για 4,2 εκατομμύρια δολάρια το αυθεντικό Μπατμομπίλ - iefimerida.gr

Πουλήθηκε για 4,2 εκατομμύρια δολάρια το αυθεντικό Μπατμομπίλ

Πουλήθηκε για 4
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο Μπατμομπίλ που κατασκευάστηκε και ένα από τα πιο καλτ οχήματα της δεκαετίας του '60 και κοσμούσε τη θρυλική πλέον σειρά Μπάτμαν της εποχής.

Ενός Μπάτμαν διαφορετικού από εκείνον που έχουμε συνηθίσει, καθώς ο τότε πρωταγωνιστής, Ανταμ Γουέστ, δεν ήταν ο σκοτεινός ιππότης ντυμένος στα μαύρα αλλά σεμια ενδιαφέρουσα απόχρωση του μωβ.

Το Μπατμομπίλ πουλήθηκε στις 19 Ιανουαρίου σε δημοπρασία του οίκου Barrett-Jackso έναντι του... συμβολικού ποσού των 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων στον επιχειρηματία Ρικ Σαμπαίην.
Σύμφωνα με το μύθο κατασκευάστηκε το 1955 μόλις σε δεκαπέντε ημέρες ως το μοναδικό μοντέλο Lincoln Futura με μήκος 5,8 μέτρα, αλλά δεν έμελλε να πετύχει σαν συμβατικό αυτοκίνητο μιας και η μοίρα του επιφύλασσε άλλο μονοπάτι.

Το 1966 αγοράστηκε από τη Ford στη συμβολική τιμή του ενός δολαρίου και διαμορφώθηκε για τις ανάγκες της σειράς για να χωρέσει όλα τα γκάτζετς του Ανθρώπου Νυχτερίδα και του αχώριστου φίλου του Ρόμπιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ