H εφημερίδα Financial Times, Mέκκα του καπιταλισμού, υποφέρει από τις συνέπειες της κρίσης

Αφού έκλεισε τη γερμανική έκδοση από τις αρχές Δεκεμβρίου η βρετανική εφημερίδα Financial Times ετοιμάζεται να απολύσει 35 δημοσιογράφους και να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ιστοσελίδα της. Αφού δόξασε τον καπιταλισμό, ζει τώρα τις συνέπειες της κρίσης του.

Οπως αναφέρει σήμερα σχετικό ρεπορτάζ του Guardian η εφημερίδα-φάρος του δυτικού καπιταλισμού ετοιμάζεται να «υιοθετήσει τις προσδοκίες των αναγνωστών» και θα δίνει στο εξής μεγαλύτερη έμφαση στην ιστοσελίδα της, όπου θα προσλάβει 10 νέα άτομα. Οι ειδήσεις θα δημοσιεύονται πρώτα στην ιστοσελίδα και μετά στην έντυπη έκδοση.

Αυτή η στρατηγική που ονομάστηκε «Web first» παρουσιάστηκε με ένα μέηλ στους εργαζομένους από τον ιδιοκτήτη Lionel Barber. Οπως εξηγεί, «αυτή η μεγάλη πολιτισμική αλλαγή» επιβάλλεται «για λόγους επιβίωσης» στην οικονομική εφημερίδα.

Ακομπλεξάριστα ο κ. Barber εξηγεί στο μέηλ του ότι εμπνεύστηκε από την επίσκεψη που έκανε τον Σεπτέμβριο στην Σίλικον Valley στην οποία έχουν την έδρα τους οι μεγαλύτερες πολυεθνικές, όπως η Google. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το Ιντερνετ προσφέρει καινούριες πίστες και πλατφόρμες για να μοιραστούμε με έναν πιο πλούσιο τρόπο τις πληροφορίες μας» γράφει.

Υπογραμμίζει μάλιστα τη σύγκριση με το κινητό τηλέφωνο που εκπροσωπεί το 25% του συνόλου των τηλεπικοινωνιών στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ