Δικαίωση για ΟΦΗ στο Εφετείο - iefimerida.gr

Δικαίωση για ΟΦΗ στο Εφετείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα του ΟΦΗ για μη επικύρωση της βαθμολογίας της Football League μέχρι τις 7 Ιουλίου , ημερομηνία που θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει εναντίον της απόφασης μη αδειοδότησης!

Έτσι, εφόσον η Ένωση Β'-Γ' Εθνικής αποφασίσει να διεξαχθούν τα play-off, είναι αναγκασμένη πλέον να συμπεριλάβει σε αυτά και τους Κρητικούς, οι όποιοι έδειξαν να μην τα παρατάνε ακόμα και μετά την τελεσίδικη απόφαση της επιτροπής αδειοδότησης να απορρίψει τον φάκελο που είχαν καταθέσει, κρίνοντας τον εκπρόθεσμο.

Στην διαδικασία δεν έδωσε το παρών εκπρόσωπος της ΕΠΟ, αλλά στη θέση του εμφανίστηκε ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΑΕ, κύριος Βουγίδης. Το σκεπτικό της απόφασης υπέρ του ΟΦΗ αναφέρει οτι δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν αγώνες διαβάθμισης χωρίς την συμμετοχή του ΟΦΗ ως και την 7η Ιουλίου.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΠΑΕ κ. Βουγίδης τόνισε ότι: «Το πολιτικό εφετείο είναι αναρμόδιο της συγκεκριμένης υπόθεσης και επόμενο βήμα του ΟΦΗ έπρεπε να ήταν το CAS. Αν γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα το πρωτάθλημα θα μπλοκάρει σε όλες τις κατηγορίες καθώς στις 30 Ιουνίου λήγουν αρκετά συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Κατά συνέπεια δεν θα μείνει χρόνος για να διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ».

Ένας από τους νομικούς συμβούλους της ΠΑΕ, ο κύριος Μανώλης Φωτάκης αφού παρουσίασε τα απαραίτητα έγραφα στην επιτροπή επισήμανε: «Δεν είναι αναρμόδια τα πολιτικά δικαστήρια, καθώς πέρυσι είχαμε προσφύγει στο CAS και αυτό μας παρέπεμψε στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ και το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ από την πλευρά του μας παρέπεμψε στα πολιτικά δικαστήρια. Μέχρι τις 7 Ιουλίου οπότε και είναι η εξέταση της κύριας υπόθεσης δεν θα επηρεαστεί κανένα πρωτάθλημα καθώς εκκρεμούν και άλλες αποφάσεις αλλά και παράλληλα η ΕΠΟ έχει αναστείλει τη λειτουργία της».

Υπήρξαν δηλώσεις από διάφορους φορείς και παράγοντες του ΟΦΗ και του Ηρακλείου, όπως ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο κύριος Γιάννης Κουράκης που δήλωσε: «Σήμερα ο σύλλογος έχει γενέθλια. Σαν σήμερα το 1925 ιδρύθηκε ο ΟΦΗ, ο οποίος πάντα είχε μια σταθερή πορεία στην Α΄Εθνική. Από το 1979 και μετά εμείς, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, και ο ΠΑΟΚ συμμετέχουμε ανελλιπώς στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με εξαίρεση τα δύο τελευταία χρόνια όπου αγωνιζόμαστε στη Β΄ Εθνική. Ο ΟΦΗ επιτελεί έργο και πάντα κερδίζει μέσα στο γήπεδο.»

Το θέμα είναι ότι οι υπεύθυνοι του ΟΦΗ δεν τα παρατάνε και η συνέχεια θα δωθεί στις δικαστικές αίθουσες και όχι στα γήπεδα όπως θα έπρεπε, δυστυχώς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ