Συνελήφθη ένας ύποπτος για τη δολοφονία των τριών Κουρδισσών ακτιβιστριών

Στον οδηγό μίας εκ των τριών άτυχων γυναικών Κουρδικής καταγωγής που εκτελέστηκαν εντός του Κουρδικού Ινστιτούτου τις 9 Ιανουαρίου στρέφονται οι υποψίες των γαλλικών αρχών, οι οποίες τον συνέλαβαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση ζήτησε να κρατηθεί ο τριαντάχρονος άνδρας Κούρδικης καταγωγής ο οποίος είχε προσαχθεί από την αστυνομία την περασμένη εβδομάδα μαζί με έναν συμπατριώτη του ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο άνδρας αυτός, τον οποίο ένα από τα θύματα χρησιμοποιούσε συχνά ως οδηγό, είχε ήδη ανακριθεί από τους αστυνομικούς προτού τεθεί υπό κράτηση την Πέμπτη.

Οι ερευνητές εντόπισαν πολλές αντιφάσεις στην κατάθεσή του σχετικά με τις κινήσεις του την ημέρα των δολοφονιών, κυρίως χάρη σε πολλές μαρτυρίες και σε εικόνες από κάμερες ασφαλείας.

Η εισαγγελία ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση, αίτημα για το οποίο αναμένεται να αποφανθεί δικαστής.

Οι τρεις Κούρδισσες ακτιβίστριες βρέθηκαν νεκρές με πολλαπλά τραύματα από σφαίρες τη νύχτα της 9ης προς 10η Ιανουαρίου μέσα στα γραφεία κουρδικής ένωσης στο Παρίσι.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και η 55χρονη Σακινέ Τζανσίζ, ιδρυτικό μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Οι άλλες δύο ακτιβίστριες ήταν η 24χρονη Λεϊλά Σοϊλεμέζ και η 32χρονη Φιντάν Ντογάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ