Κόκκινος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. - Φοβούνται νέο «τυφλό» χτύπημα - iefimerida.gr

Κόκκινος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. - Φοβούνται νέο «τυφλό» χτύπημα

Κόκκινος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. - Φοβούνται νέο «τυφλό» χτύπημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πυρετώδεις ρυθμούς η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας μελετά από το πρωί της Κυριακής τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη χώρα μας σε ότι αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες, τους επόμενους στόχους αλλά και τις επιδιώξεις τους.

Κορυφαία στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις μελλοντικές κινήσεις της νέας γενιάς τρομοκρατών που φαίνονται αποφασισμένοι να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερο... θόρυβο σε σχέση με το παρελθόν.

Αναλύοντας επί ώρες τις εγγραφές από τις κάμερες στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης που αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πονοκέφαλό τους, πολύ μεγαλύτερο από το πρόσφατο χτύπημα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας καθώς αφορά σε ένα από τους πλέον πολυσύχναστους χώρους στην Ελλάδα, καθώς κάθε χρόνο δέχεται περισσότερους 12 εκατομμύρια επισκέπτες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές για τις έρευνες η αστυνομία έχει καταλήξει ότι η βόμβα τοποθετήθηκε από γυναίκα και ότι μέσα στο χώρο του πρώτου ορόφου κινήθηκαν το πρωί της Κυριακής τουλάχιστον άλλοι πέντε συνεργοί της,ως ομάδα κρούσης και υποστήριξης. Αυτό το οποίο ερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία καταγραφή από την αποχώρηση των δραστών καθώς και το γεγονός ότι τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν μετά από 20λεπτά της ώρας από καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται στην περιοχή του ΚΑΤ.

Το γεγονός ότι οι δράστες είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους και είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά τους -με γυαλιά, καπέλα, ψεύτικα μουστάκια,περούκες κ.λπ.- δεν έχει επιτρέψει σε όσους μελετούν τα βίντεο να έχουν μια σαφή εικόνα. Και έτσι μελετάται το ενδεχόμενο να δοθούν βίντεο και φωτογραφίες στη δημοσιότητα προκειμένου να ζητηθούν πληροφορίες από πολίτες.

Σε ότι αφορά το όνομα της οργάνωσης και τους δράστες, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

Η αναλυτές της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Από το να πρόκειται για νέα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς έως του να έχουν συναντηθεί ασύλληπτα μέλη παλαιότερων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι φόβοι για νέο χτύπημα

Πάντως, οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να καταστρώσουν το νέο πρόγραμμα δράσης τους που θα περιλαμβάνει πλέον πολύ περισσότερους στόχους καθώς εκτιμούν ότι «άνοιξε ο δρόμος» στους ίδιους ή και σε άλλες ομάδες για χτυπήματα σε πολυσύχναστους χώρους ή και δημόσια κτίρια.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η εξειδίκευση των μέτρων που α ληφθούν αλλά και σαφείς οδηγίες προς τις εταιρείες που έχουν και εκμεταλλεύονται εμπορικά κέντρα για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων με την αύξηση των μελών στις ομάδες security αλλά την τοποθέτηση πρόσθετων μηχανισμών ελέγχου και καταγραφής των κινήσεων των επισκεπτών μέσα σε αυτούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ