Ποιος να συγκριθεί μαζί σου… - iefimerida.gr

Ποιος να συγκριθεί μαζί σου…

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χθες το τουρνουά Ρολάν Γκαρός έλαβε τέλος, με τον συνήθη ύποπτο Ραφαέλ Ναδάλ να επικρατεί επί του Ρότζερ Φέντερερ, σ' έναν πολύ όμορφο τελικό που διήρκησε σχεδόν 4 ώρες. Με αυτή την κατάκτηση ο Ναδάλ κηρύχτηκε για έκτη φορά νικητής του Ρολάν Γκαρός, ισοφαρίζοντας τον Μπιόν Μπόργκ, ενώ έφτασε συνολικά τα 10 Γκραν Σλαμ στην καριέρα του.

Ο Ναδάλ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν να μην χάνει μια τόσο μεγάλη ευκαιρία ,κερδίζοντας τον τελικό με 3-1 σετ έναντι του κουρασμένου κατά το τέταρτο σετ Ρότζερ Φέντερερ

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αξία του ηττημένου είναι αυτή που καταξιώνει τον νικητή. Ο Ρότζερ Φέντερερ αφού απέκλεισε τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά, κυνήγησε τον τελικό απέναντι στον καλύτερο τενίστα στο χώμα μέχρι και το δεύτερο γκειμ του τέταρτου σετ. Ρίσκαρε αρκετά και προσπάθησε να πιέσει τον Ναδάλ.

Ναδάλ και Φέντερερ χάρισαν όμορφες στιγμές στους θεατές, και θύμισαν κάτι από τους περασμένους ανάμεσα τους τελικούς. Ο Ναδάλ που έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του, έδειξε πιο δυνατός από ποτέ. Την ίδια στιγμή που ο Ρότζερ Φέντερερ μετά από μια κακή διετία επανήλθε στα συνηθισμένα ,υψηλά για αυτόν, στάνταρ.

Στο πρώτο σετ, ο Ναδάλ αντιμετώπισε με αντοχή και δύναμη τα τεχνικά χτυπήματα του Φέντερερ, που πήρε κάποιους εντυπωσιακούς πόντους, και ανταπέδωσε στα «ράλλυ» που γινόντουσαν με δυνατά χτυπήματα. Ο Φέντερερ προηγήθηκε με 5-2 γκειμ, αλλά ο Ναδάλ ανταπέδωσε γρήγορα και αντεπιτέθηκε. Το πρώτο σετ έληξε σε 62 λεπτά με τον Ναδάλ νικητή, με 7-5 γκειμ.

Στο δεύτερο σετ, ο Φέντερερ συνέχισε να πιέζει και παίζει τεχνικά στα όρια, ενώ ο Ναδάλ αντιπαρερχόταν όλα τα χτυπήματα με δύναμη, αντοχή και ανεβασμένη αυτοπεποίθηση, καθώς έβλεπε τον αντίπαλό του να μην μπορεί να τον δυσκολέψει παραπάνω. Το δεύτερο σετ έκλεισε με νικητή και πάλι τον Ισπανό με σκορ 7-6 σε 72 λεπτά.

Η κούραση ήταν εμφανής και στους δύο διεκδικητές του τίτλου. Τότε όμως είναι που ξεχωρίζουν οι μεγάλοι παίκτες. Ο Φέντερερ, δεν μπορούσε να δεχτεί το γεγονός ότι θα έφευγε για άλλη μια φορά ηττημένος από το κορτ, εξαιτίας του Ναδάλ, και αποφάσισε να τα δώσει όλα για όλα. Αντεπιτέθηκε με όλη του την δύναμη και κατάφερε να ανατρέψει από 4-2 και να κερδίσει το τρίτο σετ, με εντυπωσιακά χτυπήματα, με σκορ 7-5 σε 50 λεπτά.

Στο τέταρτο σετ, ο Ναδάλ αποφάσισε να τελειώσει τον αγώνα και εκμεταλλευόμενος την κούραση πλέον του Φέντερερ, πίεσε τον αντίπαλο του και κέρδισε σχετικά εύκολα με 6-1, γράφοντας έτσι ιστορία στο Ρολάν Γκαρός

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ