Υποψήφιος για διεθνές βραβείο Τύπου ο Κώστας Βαξεβάνης

Διάκριση από το εξωτερικό για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετά την επικαιρότητα στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, καθώς είναι υποψήφιος για τα βραβεία «Digital Freedom Advocacy Arts» που διοργανώνονται από σπουδαίους οργανισμούς όπως ο Guardian και η Google.

Τα συγκεκριμένα βραβεία δίνονται σε ανθρώπους που έχουν υπερασπιστεί ο καθένας από το χώρο του την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και οργανώνονται από το Xindex, την εφημερίδα Guardian, την Google και το SAGE.

Την είδηση ανακοίνωση ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης, μέσω της ιστοσελίδας του koutipandoras.gr ενώ υποψήφιοι είναι ακόμη ο Mosireen -Αιγύπτιος πολίτης, η Ta Phong Tan, φυλακισμένη Βιετναμέζα blogger και η Sadiye Eser, φυλακισμένη δημοσιογράφος από τη Τουρκία.

Ο ίδιος ο εκδότης δηλώνει στον Guardian «Η χώρα κυβερνάται από ένα δηλητηριώδη συνδυασμό των επιχειρηματιών τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την πλάτη ο ένας του άλλου ... Αν τα ξένα ΜΜΕ δεν είχαν δείξει τέτοιο ενδιαφέρον, η υπόθεση θα είχε θαφτεί»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ