Εκλεισε η σύνθεση, ξεκινάει δουλειά η προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Εκλεισε η σύνθεση, ξεκινάει δουλειά η προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου

Εκλεισε η σύνθεση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους 13 θα ανέρχεται ο αριθμός των μελών της προκαταρκτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Μετά από διαβούλευση με τους εκπροσώπους των κομμάτων ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε πως την επιτροπή θα αποτελούν συνολικά 13 βουλευτές: Πέντε από τη ΝΔ, τρεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας από καθένα από τα υπόλοιπα κόμματα. Στην επιτροπή δεν θα συμμετάσχει εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Νωρίτερα, παρουσιάστηκε εμπλοκή στον αριθμό των μελών καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε να συμμετέχουν 17 μέλη.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σταύρος Κοντονής και Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, αίτημα να εφαρμοστεί ο κανονισμός ως προβλέπεται. Ένστασή τους είναι ο αριθμός των βουλευτών που θα συμμετάσχουν στην Επιτροπή, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ με 20 βουλευτές να έχει δύο και ο ΣΥΡΙΖΑ με 71 βουλευτές να έχει μόνο τρεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ