Πρωτιά της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε διεθνή διαγωνισμό - iefimerida.gr

Πρωτιά της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε διεθνή διαγωνισμό

Σπουδαία διάκριση της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε διεθνή διαγωνισμό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια σπουδαία διάκριση απέσπασε η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου την οποία εκπροσώπησε η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, στο διεθνή διαγωνισμό νέων ηθοποιών Σίλβιο ντ' Αμίκο της Ρώμης (Premio delle Arti 2012). Συγκεκριμένα, η νεαρή ηθοποιός επέσπασε τον πρώτο έπαινο της κριτικής επιτροπής.

Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, αριστούχα απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (Ιούνιος 2012) συμμετείχε στο διεθνή διαγωνισμό παρουσιάζοντας μια σύνθεση από τον ρόλο της Κασσάνδρας στον «Αγαμέμνονα» της «Ορέστειας» του Αισχύλου, χρησιμοποιώντας ελεύθερα υλικό από τα τρία χρόνια μαθητείας της στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Στην προετοιμασία την βοήθησε η καθηγήτριά της, Φιλαρέτη Κομνηνού και ο υπεύθυνος σπουδών της Σχολής, Βίκτωρας Αρδίττης.

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος δεκαεπτά νέοι ηθοποιοί από κορυφαίες Εθνικές Δραματικές Σχολές, Ακαδημίες και Κονσερβατόρια διαφόρων χωρών της Ευρώπης. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η βραβευμένη Ιταλίδα ηθοποιός Βίρνα Λίζι.

Η διοργάνωση και η συμμετοχή της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έγινε στο πλαίσιο του δικτύου ΕUTAS (Ευρώπη: Ένωση Θεατρικών Ακαδημιών και Σχολών), στο οποίο έχει ενταχθεί τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ