Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας - iefimerida.gr

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε λειτουργία τέθηκαν από τη Δευτέρα τα δύο τμήματα και τα 68 γραφεία αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Χρήστο Μανούρα.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα άρχισαν να λειτουργούν δύο Τμήματα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, ένα σε κάθε υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και 68 γραφεία σε διάφορες υποδιευθύνσεις Ασφάλειας στην Αττική και την υπόλοιπη επικράτεια. Τα γραφεία αυτά θα στελεχωθούν με περισσότερους από 200 αστυνομικούς,οι οποίοι προέρχονται, κυρίως, από Υπηρεσίες Ασφάλειας.

Μάλιστα, από το πρωί της Δευτέρας τέθηκε σε λειτουργία και ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 11414, στον οποίο μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε πολίτης, Έλληνας ή αλλοδαπός, για να καταγγείλει επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα.

Ο ρόλος των υπηρεσιών αυτών

Οι ειδικές αυτές υπηρεσίες θα είναι αρμόδιες για τη συλλογή στοιχείων και τις συνεργασίες με διάφορες υπηρεσίες και οργανώσεις, κοινωνικούς φορείς, καθώς και με διεθνείς οργανισμούς και φορείς.

Παράλληλα, θα συνδράμουν άλλες αρχές και υπηρεσίες στη διερεύνηση υποθέσεων, θα ενημερώνουν τα θύματα για τα δικαιώματά τους, θα φροντίζουν για την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη ή ψυχολογική υποστήριξη θυμάτων, θα διατηρούν αρχείο για περιστατικά ρατσιστικής βίας και θα αναφέρουν άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα κάθε υπόθεση που επιλαμβάνονται προανακρτικά και αυτεπάγγελτα μετά από τις καταγγελίες.

Από την ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίστηκε, επίσης, ότι σε περίπτωση καταγγελίας επίθεσης σε βάρος παράνομου μετανάστη δεν ακυρώνεται η νομική διαδικασία απέλασης που προβλέπεται από τον νόμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ