Ανησυχεί η Μέρκελ μετά τα άσχημα αποτελέσματα στην Κάτω Σαξονία - iefimerida.gr

Ανησυχεί η Μέρκελ μετά τα άσχημα αποτελέσματα στην Κάτω Σαξονία

Ανησυχεί η Μέρκελ μετά τα άσχημα αποτελέσματα στην Κάτω Σαξονία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD και οι Πράσινοι ανέτρεψαν στις τοπικές εκλογές τον κυβερνώντα, σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο, συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών-Ελεύθερων Δημοκρατών, με μια ακόμα ήττα να καταγράφεται για το CDU, μετά τις ήδη οδυνηρές ήττες στη Ρηνανία της βόρειας Βεστφαλίας και στη Βάδη-Βιρτεμβέργη τα τελευταία χρόνια, με τους εκτιμητές να πιστεύουν πως πλέον η εκλογική αναμέτρηση με το συνδυασμό Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων, αρχίζει μεταβάλλεται πλέον σε «ντέρμπι».

Ο γερμανικός Τύπος, επέρριψε τις ευθύνες για την εκλογική ήττα του CDU, στον εταίρο της τόσο σε τοπικό, όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), οι οποίοι , αν και σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφάλιζαν περί το 5% των ψήφων, επωφελήθηκαν εν τέλει από τη μαζική μετακίνηση ψηφοφόρων του συντηρητικού ρεύματος σε αυτούς.

Η ήττα του συνασπισμού CDU-FDP, οδήγησε τον Υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, να δηλώσει την πρόθεση του να παραιτηθεί, με την Μέρκελ πλέον να μελετά προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις της, παρά την ευρεία δημοτικότητα που έχει στους Γερμανούς πολίτες, η οποία εξασφαλίζει έως τώρα στο κόμμα της το υψηλό ποσοστό του 40%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ