Σήμερα η ορκωμοσία του Ομπάμα - iefimerida.gr

Σήμερα η ορκωμοσία του Ομπάμα

Σήμερα η ορκωμοσία του Ομπάμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοσμοσυρροή αναμένεται σήμερα Δευτέρα στο κέντρο της Ουάσιγκτον, για την λαμπρή τελετή ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα, με την οποία θα ξεκινήσει επίσημα τη δεύτερη προεδρική του θητεία στην ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ομπάμα, θα ορκιστεί λίγα μόλις βήματα από το Καπιτώλιο, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς στις ΗΠΑ, ενώ λίγο πριν το μεσημέρι (ώρα Ουάσιγκτον) ο Ομπάμα θα σηκωθεί για να εκφωνήσει τον όρκο: «Εγώ, ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, ορκίζομαι να εκτελέσω πιστά το αξίωμα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, θα διαφυλάξω, θα προστατεύσω και θα υπερασπιστώ το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών», όπως ακριβώς είπε και το μεσημέρι της Κυριακής στην ιδιωτική ορκωμοσία που έλαβε μέρος στη γαλάζια αίθουσα του Λευκού Οίκου.

Στη συνέχεια, ο Ομπάμα θα εκφωνήσει τον λόγο του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιήσει πλήθος αναφορών σε μεγάλα πρόσωπα της ιστορίας των ΗΠΑ, ενώ μετά την ορκωμοσία του, θα ακολουθήσει σειρά τιμητικών εορταστικών εκδηλώσεων.

Στην ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, θα παρευρεθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ