Ως το τέλος Ιουνίου η πώληση του 10% του ΟΤΕ στην D.Telekom - iefimerida.gr

Ως το τέλος Ιουνίου η πώληση του 10% του ΟΤΕ στην D.Telekom

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικαίωμα προαίρεσης για το 10% του ΟΤΕ άσκησε η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Deutsche Telekom. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Μετά τη συμφωνία, το ελληνικό Δημόσιο θα κατέχει ποσοστό 10% συν μία μετοχή στον ΟΤΕ, με το ποσοστό της Deutsche Telekom να ξεπερνάει το 40%.

Από το 2008, η Deutsche Telekom έχει επενδύσει περίπου 3,8 δισ. ευρώ για την απόκτηση ποσοστού 30% στον ΟΤΕ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η κυβέρνηση είχε έως τα τέλη του έτους το δικαίωμα προαίρεσης για πώληση ποσοστού 10% του ΟΤΕ στη γερμανική εταιρεία.

Με την πώληση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του Ιουνίου, ξεκινά το φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, το οποίο θα παρακολουθείται στενά από στελέχη που θα υποδείξει η τρόικα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πώληση αποκρατικοποιήσεις OTE 10% D.Telekom
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ