Χωμενίδης στους ανθρώπους της τέχνης: Ψυχραιμία! - iefimerida.gr

Χωμενίδης στους ανθρώπους της τέχνης: Ψυχραιμία!

Χωμενίδης στους ανθωπους της τέχνης: Ψυχραιμία!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσω άρθρου με τίτλο «Να κάνουμε την κρίση σύμμαχο» ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης έχει μερικές συμβουλές για τους ανθρώπους της τέχνης εν μέσω της κρίσης.

Με το άρθρο του στο Έθνος, προειδοποιεί ότι όσα συμβαίνουν γύρω μας, δεν πρέπει να οδηγήσουν σε σάρωμα του εαυτού μας, Γράφει αναλυτικά:

«Δεν πρέπει να αφήσουμε την κρίση να μας καθορίζει απόλυτα. Η υπάρχουσα κατάσταση μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικά, αρκεί οι άνθρωποι της τέχνης να έχουν ψυχραιμία.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την κρίση να μας καθορίζει απόλυτα. Η υπάρχουσα κατάσταση μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικά, αρκεί οι άνθρωποι της τέχνης να έχουν ψυχραιμία.

Αν συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει, τότε η κρίση, την οποία βιώνουμε τόσο καιρό και ενδεχομένως θα συνεχίσουμε να βιώνουμε, μπορεί να δώσει δημιουργίες και μάλιστα εξαιρετικές.

Χρειάζεται να ζούμε την εποχή. Και αυτή η εποχή μάς αναγκάζει να αλλάξουμε τις ιεραρχήσεις μας. Αν αυτό δεν γίνει συνείδηση, τότε η δημιουργία δεν θα ανθήσει.

Μέσα στο χάος και στον ορυμαγδό, ο κάθε δημιουργός οφείλει κυρίως στον εαυτό του να παραμείνει ενεργός και παραγωγικός καλλιτεχνικά, για να μπορέσει να βοηθήσει και τους άλλους.

Να γράφει, να υποδύεται ή να τραγουδά, σαν να πρόκειται να τον διαβάσει, να τον δει ή να τον ακούσει ο ίδιος αριθμός που τον ακολουθούσε και πριν από την κρίση. Μόνο έτσι δεν θα αφήσουμε τη δημιουργικότητα να ξεθωριάσει.

Ας μην επιτρέψουμε σ' όσα μας περιβάλλουν να μας οδηγήσουν σε ένα σάρωμα του εαυτού μας. Το κλίμα που επικρατεί είναι δηλητηριώδες για όλους. Ας βρούμε τη δύναμη να κάνουμε την κρίση σύμμαχό μας.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ