Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία για να μην στείλει βοήθεια στη Γάζα - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία για να μην στείλει βοήθεια στη Γάζα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου οι ΗΠΑ προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στην τουρκική κυβέρνηση για να σταματήσει τον απόπλου του Freedom Flotilla 2 που ήταν προγραμματισμένος για τα τέλη Ιουνίου.

Το Freedom Flotilla 2 θα μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην λωρίδα της Γάζας και οι Αμερικανοί αλλά και ο ΟΗΕ φοβούνται πως μια τέτοια κίνηση θα επηρεάσει αρνητικά την εύθραυστη ισορροπία στην πολυτάραχη περιοχή. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσιογραφικό site todayzaman που δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Ο Ηγετικός Ρόλος της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή», οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί στην Τουρκία πως θα είναι οι Τούρκοι οι οικοδεσπότες ενός μεγάλου ειρηνευτικού συνεδρίου με την συμμετοχή Ισραηλινών και Παλαιστίνιων με την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

H οργάνωση Ship to Gaza χαιρετίζει την αμερικανική πρωτοβουλία για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αλλά εκφράζει τους φόβους της ότι οι ΗΠΑ έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο του Freedom Flotilla και ξεκαθαρίζουν ότι το πλοίο και η ανθρωπιστική βοήθεια δεν συνδέονται με την Τουρκία ούτε με κανένα άλλο κράτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ